05.03.2024
Redakce

Nejdelší kontrakt v kádru! Tomáš Dvořák prodloužil smlouvu do roku 2029

Novou dlouhodobou smlouvu s Dynamem podepsal Tomáš Dvořák. Jeden ze základních pilířů pardubické obrany bude na východě Čech působit minimálně do konce sezóny 2028/2029. ​„Jsem moc rád, že můžu být v organizaci Dynama a že mám tu možnost zde pokračovat i v příštích sezónách," říká po podpisu nové dlouhodobé smlouvy osmadvacetiletý obránce, který působí v Pardubicích od roku 2022.

Tomáš Dvořák přišel do Dynama před sezónou 2022/2023 z pražské Sparty a ihned se zařadil mezi nejdůležitější články obranných řad. Během působení v pardubickém klubu se navíc osmadvacetiletý bek vrátil do české reprezentace.

V minulé sezóně nevynechal ani jeden soutěžní zápas, v letošním ročníku naskočil do 48 extraligových utkání, dalších 9 přidal v Lize mistrů a 4 střetnutí odehrál na legendárním Spengler Cupu. Celkově má Dvořka v pardubickém dresu bilanci 124 zápasů a 41 kanadských bodů. Nyní už je jasné, že svoji sbírku startů bude rozšiřovat až do roku 2029.

„Jsem moc rád, že můžu být v organizaci Dynama a že mám tu možnost zde pokračovat i v příštích sezónách. Jsem za to strašně vděčný," říká 194 centimetrů vysoký obránce.

V pardubickém kádru momentálně nenajdete hráče s delší smlouvou. „Hledíme dopředu a snažíme se mít jistotu kvalitní kostry kádru i pro následující sezóny. Tomáš Dvořák je prvním hráčem, který má platnou smlouvu i na soutěžní ročník 2028/2029," dodal k podpisu zatím nejdelší smlouvy v týmu majitel pardubického klubu Petr Dědek.

„Pro mě to znamená, že jsem od vedení dostal velikou důvěru. Těší mě, že ta smlouva je takhle dlouhá a že můžu být v Pardubicích i několik dalších let," váží si důvěry Dvořák.