15.08.2024
Redakce

Na střídavé starty přichází brankář Jakub Vondraš, posílí B-tým

Dynamo B hlásí před sezonou posilu do brankoviště. Do pardubické organizace přichází z Plzně na střídavé starty Jakub Vondraš. Dvacetiletý brankář v minulé sezoně chytal v nejvyšší kanadské juniorské soutěži a získal bronz na MS do 20 let. „Věřím, že Kuba je kvalitní brankář, který nám pomůže,“ říká sportovní manažer B-týmu Václav Baďouček.

Brankoviště pardubického B-týmu doplní Jakub Vondraš. Mladý gólman přichází na střídavé starty z Plzně, uplynulou sezonu strávil v OHL (Ontario Hockey League), nejvyšší kanadské juniorské soutěži a nyní ho čeká angažmá v Dynamu.

„Všechno bylo hodně rychlé, během dvou dní jsme se domluvili. Zatím jsem jenom nadšený a jsem rád, že tu můžu být,“ říká nová posila Dynama B.


Jakub Vondraš je odchovancem plzeňského hokeje, mezi dospělými dosud nastoupil do jednoho utkání v Maxa lize. Zatím největším kariérním milníkem je bronz z posledního mistrovství světa do 20 let, kde nastoupil v průběhu zápasu o třetí místo a týmu tak pomohl k cennému kovu.

„Zdravotní situace některých našich brankářů nás donutila poohlédnout se na trhu. Věřím, že Kuba je kvalitní brankář, který tuhle situace zvládne a pomůže nám, ať už je to na jakkoliv dlouhou dobu,“ říká k angažování mladého brankáře sportovní manažer B-týmu Václav Baďouček.

Jakub Vondraš poprvé za Dynamo naskočí už dnes v podvečer, kdy nastoupí k finálovému utkání Letních hokejových her proti Jihlavě.

„Moc se na to těším, bude to první zápas po delší době. Už se těším, až budu mít na sobě zápasový dres Dynama,“ říká.

Ať se Ti v Dynamu daří, Kubo!