01.12.2020
Redakce

Michal Vondrka: Nikomu nepřeji takovou bolest. Hokej mi chybí

Osmatřicetiletý Michal Vondrka se na konci letního přípravného turnaje Generali Česká Cup zranil. Od té doby nenastoupil zkušený forvard v dresu Dynama do žádného utkání. Jak se nyní cítí a co ho čeká? „Chodím několikrát týdně na fyzio. Začínám zvedat tréninkovou zátěž,“ říká útočník Pardubic.

Co se to tenkrát přihodilo? Proč jste poslední měsíce nebyl na ledě?
Na rozbruslení před zápasem s Třincem v Generali Česká Cupu jsem se střetl se spoluhráčem. Potom jsem nemohl bruslit. Na následujícím vyšetření magnetická rezonance ukázala, že šlo o výhřez ploténky.

A musel jste podstoupit operaci.
Šest týdnů jsem se pokoušel o to, abych se jí vyhnul, ale už to nešlo. V jednu chvilku se to zlepšilo, ale pak to bylo ještě horší, takže jsem byl ve strašných bolestech a prakticky jsem nemohl ani chodit, ani sedět. Jen jsem ležel. Nikomu bych nepřál zažít takovou bolest.

V jaké části rehabilitace nyní jste? Co vás čeká?
Chodím několikrát týdně k fyzioterapeutovi a pomalu začínám trénovat. Začínám zvedat tréninkovou zátěž, abych se co nejdříve dostal zpátky.

Chybí vám hokej?
Chybí mi hodně. Už mě svrbí prsty. Zápasy sleduji a samozřejmě mám touhu se vrátit co nejdříve.

Co říkáte na to, že se hraje bez diváků?
Jak jsem to říkal nedávno tátovi. Když mančaft hraje venku, tak je to příjemný. Když doma, tak nepříjemný, ale samozřejmě atmosféra k tomu patří. Je to řečeno s nadsázkou, je to špatné. Ale buďme vděční za to, že se vůbec hraje a můžeme hokej provozovat.

Může to nějak ovlivnit výkon týmu, když na stadionu nejsou diváci?
Samozřejmě, když hrajeme doma před pardubickými fanoušky, kteří na konci minulé sezóny chodili v hojném počtu, kulisa byla výborná, hnali nás dopředu. To určitě hodně chybí. Týmu by to pomohlo.

Jelikož je na stadionu ticho, tak se dá na hřišti lépe domluvit. Není to ale problém, když si chcete něco říct, aby to neslyšel soupeř?
Vždycky si dělám srandu z fotbalistů, protože když ti mluví, tak mají ruku před pusou, aby jim nikdo nemohl odezírat ze rtů. A teď to musíme asi dělat taky. (smích) Jinak je to určitě divný, všechno je slyšet. Doba je taková, ale myslím si, že kdyby mi někdo řekl před rokem, že budu muset nosit roušku, tak si poklepu na čelo. Teď už to každý bere úplně normálně, protože je to součást života. Člověk si zvykne. Musíme si zvyknou i na to, že se hraje bez lidí a buďme rádi, že můžeme hrát, protože v první vlně na jaře se nehrálo vůbec nic.

Aukce dresů z Generali Česká Cupu

Už v neděli 6. prosince skončí aukce hraných a podepsaných pardubických dresů z letošního Generali Česká Cupu. Nejen ten Michala Vondrky tak můžete získat zde a udělat tak radost sobě, nebo někomu k Vánocům.