31.03.2022
Redakce

Matěj Blümel a David Cienciala byli nominováni do reprezentace

Od nově složeného trenérského štábu hokejové reprezentace v čele s Finem Kari Jalonenem dostali pozvánku dva hráči pardubického Dynama – útočníci Matěj Blümel a David Cienciala. Reprezentační kemp byl zahájen v Plzni, 6. a 8. dubna změří reprezentace své síly ve dvojzápase s Rakouskem.

Pro jednadvacetiletého Matěje Blümela už se jedná o několikátou pozvánku do národního týmu, naposledy byl mezi náhradníky na olympijském turnaji v Pekingu. Za reprezentaci nastoupil už k 19 duelům, v nichž zaznamenal velmi slušných 10 bodů. Odchovanec Dynama naskočil v letošní sezoně do 54 zápasů a navázal v nich na povedený loňský ročník, letos nasbíral 24 bodů.

"Bohužel nám sezona skončila dříve, než jsme chtěli. Ale zájem trenérů mě potěšil. Jsem plný očekávání a těším se na nový realizační tým reprezentace. Uvidíme, jak to bude vypadat. Nečekám úplně velké změny, těším se na to. Bavil jsem se o něm s pár kluky, kteří ho zažili při působení ve Lvu Praha, jinak osobně pana Jalonena vůbec neznám," řekl po nominaci Blümel.

Šestadvacetiletý Davida Cienciala obdržel první pozvánku do seniorského národního týmu, třinecký rodák reprezentoval jen v mládeži. Po podpisu v Pardubicích zažívá svoji bodově nejpovedenější sezonu, když v 52 zápasech nasbíral 39 bodů a dalších šest přidal v play off, kde byl nejproduktivnějším hráčem Dynama.

"Pro mě to nekončí. Včera mi psal manažer reprezentace, jestli jsem zdravotně v pořádku. Víc informací jsem zatím nedostal, takže budu dále trénovat. Doufám, že přidám první start. Uvidíme, jak dlouho tam budu a o kolik se mi protáhne sezona," nechal se k nominaci slyšet David Cienciala.