29.05.2024
Redakce

Martin Kaut spojí svou budoucnost s Dynamem! Podepsal dlouhodobou smlouvu

V Dynamu se prosadil do profesionálního hokeje, jeho výkony mu vynesly skvělé umístění v draftu a následné čtyři sezony v zámoří. Před rokem se vrátil zpátky do Pardubic a pomohl k vítězství v základní části Tipsport extraligy i postupu do finále play off. Červenobílá minulost Martina Kauta je bohatá a budoucnost může být ještě bohatší. Čtyřiadvacetiletý útočník podepsal novou dlouhodobou smlouvu! „Dlouhodobý kontrakt je vyjádřením důvěry. Je to oboustranný závazek,“ říká majitel Dynama Petr Dědek.

I v dalších letech bude Martin Kaut oblékat dres Dynama Pardubice! Dres týmu, ve kterém prorazil na profesionální úroveň a v loňské sezoně získal svou první velkou medaili.

„Dlouhodobá smlouva je vyjádřením důvěry. Je to oboustranný závazek. Martin má zajištěnou budoucnost a je na něm, aby svými výkony smlouvu naplnil,“ říká Petr Dědek, majitel Dynama, k novému kontraktu Martina Kauta.

Martin Kaut se do Pardubic vrátil před minulou sezonou ze zámoří, kde odehrál 56 zápasů v NHL a 207 utkání v AHL. V uplynulém extraligovém ročníku pomohl Dynamu k vítězství v základní části a postupu do finále play off, ve 46 odehraných zápasech si připsal 38 bodů.

„Snažíme se vybudovat úspěšný tým. Martin by měl patřit mezi jeho hlavní tváře. Má hokejovou kvalitu, pardubické srdce a dobrý charakter. Věřím, že udělá vše pro to, aby byl po celou dobu kontraktu tahounem. I proto je smlouva dlouhodobá, vyjadřuje důvěru, jakou v Martina vkládáme,“ říká sportovní ředitel Dynama Petr Sýkora.

Kauly do Pardubic přišel v dorosteneckém věku ze Žďáru nad Sázavou a následně se prosadil do profesionálního hokeje. Dobrými výkony mezi dospělými na sebe upozornil a v roce 2018 byl v prvním kole draftován Coloradem Avalanche. V klubu, ve kterém do extraligy naskočil, stráví i další část své kariéry.

„Je to pro mě obrovská čest a důvěra ve mně vložená, zároveň i obrovská motivace. Budu se snažit podávat co nejlepší výkony v každém zápase. Nesmírně si toho vážím a těším se, že můžu oblékat pardubický dres i v dalších sezonách,“ říká Martin Kaut.

Ať se ti v našem dresu i nadále daří, Kauly!