26.10.2020
Redakce

Martin Kaut opouští Pardubice, bude hrát za MODO Hockey ve Švédsku

Martin Kaut předčasně končí své působení v týmu HC Dynamo Pardubice. K našemu klubu se mladý útočník připojil před finále letního přípravného Generali Česká Cupu, nyní kvůli hernímu vytížení bude nastupovat ve druhé nejvyšší švédské soutěži za celek MODO Hockey.

Martin Kaut za Dynamo v letošním ročníku Tipsport extraligy odehrál čtyři zápasy a připsal si jednu přesnou trefu, kterou rozhodl v prodloužení první domácí utkání s Plzní. S naším mužstvem absolvoval kompletní letní přípravu, účastnil se i soustřední v polské Svídnici.

„S Coloradem jsme byli domluveni, že u nás bude mít Martin dostatečné zápasové vytížení. Máme s ním uzavřenou smlouvu do 5.11. s tím, že následně se rozhodne jak a kde bude Martin pokračovat. Bohužel se u nás nehraje, Martin nemá dostatečné herní vytížení a tak Colorado rozhodlo, že Martin odchází už nyní do Švédska, kde může hrát. Mrzí nás, že nemůžeme více využít jeho služeb. I tak bychom ale rádi Martinovi poděkovali a popřáli hodně úspěchů v dalším průběhu sezóny,“ řekl k odchodu Martina Kauta sportovní ředitel HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Jednadvacetiletý útočník se bude nyní připravovat ve Švédsku, aby se mohl připojit začátkem prosince do tréninkového kempu svého zámořského zaměstnavatele Colorado Avalanche.