14.03.2021
Redakce

MISTŘI! Dynamo porazilo i Litvínov a ovládlo celou Enyaq Hockey League

Jedinou porážku během celého 2. ročníku Enyaq Hockey League si připsali hráči Dynama. A jelikož nepřišla v play-off, je výsledek jasný! Dynamo Pardubice se díky trojici Michal "hcpce1996" Vaněk, Jaroslav "Jarin" Řehoř a Adam "CallmePablo" Čejka raduje z celkového vítězství.

V poslední bitvě celé sezony jsme na virtuálním ledě porazili Litvínov 3:2. Druhý ročník soutěže tedy dospěl až do posledního možného zápasu za stavu 2:2. Co se do té doby stalo?

V souboji jedniček nejprve kapitán Dynama Michal Vaněk porazil svého protějška Winciho 7:4, jednoduché to ale neměl. „Do zápasu jsem sice vstoupil přesně dle mých představ a po čtyřech minutách jsem vedl 2:0, potom jsem ale začal až zbytečně moc bránit, což se mi poněkolikáté vymstilo," přiznal Michal, který z ničeho nic prohrával 2:4. Druhá polovina utkání ale patřila jemu a připsal si druhý obrat v utkání na konečných 7:4.

Druhé utkání nabídlo ještě dramatičtější podívanou. Jarin sice ještě minutu před koncem prohrával 2:4, ale i přesto dotáhl zápas do prodloužení. Po něm se ale nakonec přeci jen mohl radovat jeho soupeř Kumbik.

„Jarda předvedl v poslední minutě neskutečný comeback. V prodloužení šel ale do oslabení a litvínovský hráč srovnal sérii na 1:1. Tam podle mě rozhodlo, že Jarda, i když byl ve čtyřech, tak cítil, že je jeho soupeř psychicky dole a chtěl ho za každou cenu dorazit, což se nám v oslabení vymstilo," mrzí Michala Vaňka.

Velmi důležitý tak byl, jako již několikrát, souboj trojek. V něm prokázal Adam své kvality, i když o vítězství na TheNotorikem rozhodl až v závěrečných třech minutách a vyhrál 4:2.

O titulu pro Pardubice se tak mohlo rozhodnout už v první čtyřhře, ta však Michalovi s Jardou stejně jako v semifinále nevyšla, když prohráli i stejným rozdílem 0:2. „Do obrany nám to opět fungovalo docela dobře, ale stejně jako v zápase s Boleslaví jsme se nemohli prosadit v koncovce. V posledních dvou týdnech jsme s Jardou ztratili ve čtyřhře formu," nezastírá kapitán Dynama.

Naštěstí ji v nejlepší možnou dobu našli s Adamem, se kterým získal Michal rozhodující bod jak v semifinále s Mladou Boleslaví, tak i v souboji o titul s Litvínovem.

„Před pátým rozhodujícím zápasem jsme si s Adamem řekli, že jdeme hrát svoji hru, a že pokud budeme plnit to, co máme, nemůžeme prohrát. A to se i naplnilo, na soupeře jsme vletěli a dostali jsme se do vedení 3:0 po první třetině. V následujících dvou třetinách jsme se snažili hrát ze zabezpečené obrany, což se nám i dařilo a vyhráli jsme jednoznačně 5:0," komentuje Vaněk poslední duel sezony.

Po něm se mohlo začít v Dynamu slavit. „Chtěl bych poděkovat klukům za skvělou sezónu, a také samozřejmě celé organizaci za možnost hrát za Dynamo a za vekou podporu po celou sezónu," dodal šťastný kapitán nejlepšího týmu druhého ročníku Enyaq Hockey League.