05.10.2019
Klub

Ladislav Lubina byl odvolán z pozice hlavního trenéra Dynama

PARDUBICE — Po čtyřech prohrách v řadě se vedení hokejového klubu Dynamo Pardubice rozhodlo ke změně na postu hlavního trenéra. Ladislava Lubinu pro nadcházející utkání s Kladnem nahradí jeho dosavadní asistent Radek Bělohlav. Otakar Janecký zůstává asistentem, týmu vypomůže i bývalá opora obranných řad Dynama Petr Čáslava.

„Láďovi děkuji za odvedenou práci, tým Dynama loni převzal v těžké době a pomohl spolu se svými asistenty udržet ho v extralize. Odvedl v Pardubicích obrovský kus práce, tým připravil velmi dobře fyzicky, zápas od zápasu se herní projev lepšil. Nicméně jedno vítězství ze sedmi zápasů je daleko za očekáváním,“ řekl generální ředitel a předseda představenstva HC Dynamo Pardubice Martin Sýkora.

Dynamo dokázalo zvítězit jen na ledě Litvínova a po utkání se Zlínem kleslo na čtrnáctou pozici se skóre 12:22. „Změnou na postu hlavního trenéra chceme především zastavit výsledkový propad. Tým má kvalitu, které neodpovídají výsledky,“ uvedl šéf klubu, s tím, že se jedná o dočasné řešení. „Nejsem zastánce unáhlených rozhodnutí a proto tým v nadcházejícím utkání povede Radek Bělohlav. V příštím týdnu budeme intenzivně hledat optimální řešení," doplnil Martin Sýkora.

Radek Bělohlav získal jako hráč v extralize tři mistrovské tituly. V české nejvyšší soutěži, v níž dále působil ve Spartě Praha a Kladnu, sehrál dohromady 976 utkání, vstřelil v nich 235 branek a přidal 288 nahrávek. Radek Bělohlav také nastoupil v 99 zápasech za český národní tým, kterému v roce 1996 pomohl k zisku titulu mistra světa. O dva roky později dosáhl na bronz. Po skončení hráčské kariéry se Radek Bělohlav dal na trenérskou dráhu, byl asistentem trenéra v poslední českobudějovické extraligové sezoně před převodem licence. V Motoru působil rovněž v roli sportovního manažera nebo hlavního trenéra A týmu.

Na trenérskou lavičku se znovu vrátí Petr Čáslava. „Petr na sebe v loňské sezoně vzal velkou zodpovědnost, když se stal asistentem trenéra v nelehké situaci. Zvládl to výborně a jsem si jist, že především k obranné činnosti má co nabídnout,“ dodal generální ředitel Dynama.