02.11.2020
Redakce

Konečně! Hokejisté se mohou připravovat na ledě. Soutěž se brzy rozběhne

Dlouho očekávané rozhodnutí vlády konečně padlo. Profesionální hokejisté z Tipsport extraligy se mohou vrátit k tréninku. Vedení Asociace profesionálních klubů (APK) nyní řeší přesný termín restartu soutěže.

Pardubičtí hokejisté se do 2. listopadu připravovali v polské Svídnici, protože vládní nařízení dosud neumožňovala profesionálním klubům připravovat se ve vnitřních prostorách na území ČR. Po úspěšných jednáních šéfa Národní sportovní agentury (NSA) Milana Hniličky a prezidenta Českého hokeje Tomáše Krále s vládními představiteli se extraligoví hokejisté budou opět moci připravovat v domácím prostředí.

„Dnešní informace, že profesionální sportovci mohou opět začít vykonávat svoji činnost na území ČR, nás velmi potěšila. Je to výsledek mnoha jednání a předkládání argumentů všech, kteří působí v hokejovém hnutí. Od hráčů, manažerů, představenstva APK, svazu a národní sportovní agentury. Jsme rádi, že se můžeme vrátit do domácího prostředí. Snažili jsme se předchozím nařízením vyhovět co nejvíce, nakonec jsme absolvovali i soustředění v Polsku, které pomohlo hráčům překonat toto období a dobře se připravit na restart extraligy," komentoval vývoj situace sportovní ředitel Dynama Pardubice Dušan Salfický.

V současnosti se řeší termín, kdy by se znovu rozběhl stávající ročník Tipsport extraligy. V tuto chvíli bohužel bez diváků. Další informace vám přineseme v nejbližších dnech.