10.09.2024
Redakce

Kádr Dynama B: Tahoun Jan Kolář i navrátilci ze zámoří

Dynamo B se chystá na třetí sezonu ve druhé nejvyšší české soutěži. Po loňské účasti v play off se bude snažit o ještě úspěšnější ročník. Do kádru přibyl zkušený Jan Kolář, který v posledních sezonách působil v prvním týmu Dynama. Kteří další hráči béčko posílili a kteří ho naopak opustili se dočtete v článku.

Novým sportovním manažerem Dynama B se před sezonou stal zkušený Václav Baďouček, který prostředí dobře zná z působení v sezoně 2022/2023, kdy ročník zakončil jako hlavní trenér. Nyní má společně s trenérským týmem na starosti skladbu kádru. U něj zůstává v pozici hlavního trenéra Tomáš Jirků, jenž má k ruce asistenta Jana Starého a trenéra brankářů Filipa Landsmana. Vedoucím týmu je Marek Drtina a novým kustodem se stal Jaroslav Slavík.

Z béčka do áčka se přesunul brankář Tomáš Vomáčka, na jehož místo dorazil Jakub Vondraš. Bronzový medailista z mistrovství světa do 20 let z roku 2023 bude v Dynamu B působit na střídavé starty z Plzně. „Věřím, že Kuba je kvalitní brankář, který nám pomůže,“ řekl k mladému brankáři sportovní manažer B-týmu Václav Baďouček. Vondraš v poslední sezoně působil v kanadské juniorské lize OHL.

Dalším navrátilcem ze zámoří je útočník František Formánek, který má za sebou tři sezony v juniorské WHL. Pardubickým fanouškům utkvěl v paměti už v sezoně 2020/2021, kdy se prosadil hned ve svém premiérovém utkání v dresu Dynama. „Je to pro mě velká motivace a výzva. Konkurence je tu velká, já se chci probojovat do A týmu a hrát tam stabilně. Už odmalička byl můj sen hrát za Dynamo a teď si ho jdu splnit,“ popsal František Formánek po podpisu smlouvy s Dynamem.

Po dvou sezonách v USA znovu oblékne pardubický dres také urostlý obránce Adam Nedelka. „Adam je pardubický odchovanec a jsme rádi, že bude rozvíjet svůj potenciál u nás. Věříme, že nám pomůže do defenzívy a ještě víc zvýší konkurenci v našem týmu," řekl k příchodu dvaadvacetiletého beka Václav Baďouček.

Jednou z hlavních tváří béčka v letošní sezoně bude Jan Kolář. Obránce s bohatými zkušenostmi z extraligy i zahraničí bude v klubu plnit primárně roli mentora pro mladší hráče. „Mám tu Dana Rákose, který je můj nejlepší kamarád, přál jsem si s ním ještě zahrát. Jsem rád, že se mi to splnilo a doufám, že sezona bude dobrá,“ říká Jan Kolář.

Z pardubické juniorky se pak do týmu Dynama B posunuli obránci Jakub Koudelka, Tomáš Hebek a útočníci Dominik Pavlata, Jan Helikar a Adrian Gromadzki. V týmu nadále pokračují také mladíci Adam Fiala a Tadeáš Kalužík, kteří trenéry zaujali během přípravných zápasů. Na soupisce figuruje také talentovaný brankář Lukáš Vilém, který se nyní zotavuje ze zranění.

V Dynamu B naopak už nebude působit Jan Zdráhal. Zkušený obránce v letošní sezoně oblékne dres Prostějova. Kádr opustili také další obránce Vít Kaštánek, který bude hrát ve druhé slovenské lize v dresu Detvy a Tomáš Zeman, jež se přesunul do polského MMKS Podhale.

Kádr HC Dynamo Pardubice B

Brankáři

David Honzík, Maxmilian Kadlc, Lukáš Vilém, Jakub Vondraš.

Obránci

Tomáš Hebek, Ondřej Chabada, Karel Nedbal, Jan Kolář, Martin Kubíček, Jakub Koudelka, Vojtěch Tvrdík, Marek Voženílek, Adam Nedelka.

Útočníci

František Formánek, Adam Fiala, Adrian Gromadzki, Jan Helikar, Daniel Herčík, Dominik Hrníčko, Tadeáš Kalužík, Robin Kaplan, Tomáš Kaut, Jakub Lichtag, Josef Mikyska, Dominik Pavlata, Michal Pochobradský, Daniel Rákos, Michal Rouha, Lukáš Žálčík.

B tým i nadále bude působit v Chrudimi, kde bude potřebovat i vaši podporu! Rozpis zápasů Dynama B naleznete ZDE.