11.05.2020
Tisková zpráva

Juraj Mikuš bude i nadále oblékat dres Dynama

Zkušený slovenský bek Juraj Mikuš bude pokračovat v HC Dynamo Pardubice. Vedení klubu se s ním dohodlo na novém kontraktu.

Jedenatřicetiletý obránce se zkušenostmi z KHL i slovenské reprezentace byl v posledních dvou sezonách v Pardubicích na hostování z Komety Brno. Nyní bude pokračovat jako kmenový hráč Pardubic.

„Jurajovy zkušenosti nám pomohly v mnoha náročných chvílích. Získáváme v něm kvalitního beka s vynikajícími defenzivními schopnostmi,“ vyjádřil se člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Juraj Mikuš v uplynulém ročníku nastoupil do 51 utkání a získal v nich 17 bodů za pět branek a 12 přihrávek. Ostřílený obránce se zatím připravuje individuálně na Slovensku. K mužstvu se plánuje připojit v červnu, kdy se předsezonní příprava přesune na led. „Dostávám týdenní plány od našeho kondičního trenéra Petra Mocka a čekám, jak bude vypadat situace. Sleduji, kdy budou otevírat hranice a budeme moci cestovat. Určitě chci být s týmem, až půjdeme na led,“ uvedl Juraj Mikuš.

Podle svých slov se nejvíce těší, až zase zažije atmosféru v enteria areně a uvidí se s fanoušky.

„Jsou výjimeční v rámci celého Česka i Slovenska, jak nás podporují. Je vidět, že klub milují a chtějí mu pomoci. Za to jim patří obrovský dík,“ řekl Juraj Mikuš.