11.03.2021
Redakce

Jsme ve finále EHL! Drama s Mladou Boleslaví rozhodl až pátý zápas

Už jen poslední krok k vytouženému cíli zbývá hráčům pardubického Dynama na jejich cestě za vítězstvím v Enyaq Hockey League. V dramatickém semifinále, které musel rozhodnout až závěrečný pátý zápas, jsme porazili Mladou Boleslav 3:2 a zajistili si účast ve finále. V něm se už tuto sobotu střetneme s Litvínovem.

Do semifinále jsme vstupovali v roli mírného favorita. Sice jako vítěz základní části a úspěšnější tým ze vzájemného duelu v jejím závěru, ale také s vědomím, že kapitán Michal "hcpce1996" Vaněk se ještě úplně nevyléčil z COVIDu, který ho v posledních dvou týdnech skutečně hodně potrápil. Byl to ale právě Michal, kdo v úvodu nakopl svůj tým těsným vítězstvím 3:2 nad boleslavskou jedničkou JiFim23.

"Šel jsem do toho po 10denní pauze kvůli COVIDu a bylo to na mé hře znát. Chyběla mi rychlost i nějaký moment překvapení, naštěstí si to postupem času začalo sedat a dostal jsem se do dvoubrankového vedení. To mě trochu uspokojilo a začal jsem se až moc soustředit na obranu, z čehož pramenilo srovnaní soupeře na 2:2. Ve třetí třetině jsem začal opět více útočit a naštěstí jsem překlopil výhru na svou stranu," těší pardubického kapitána.

Ten následně věřil, že už se na virtuální led nebude muset vrátit, to kdyby obě zbývající dvouhry vyhráli jeho spoluhráči. Místo toho to ale málem bylo 1:2!

Jaroslav "Jarin" Řehoř nejprve ztratil dobře rozehraný zápas, když Kubiii7 otočil ve třetí třetině z 3:5 na 6:5 a srovnal stav série. A v duelu trojek týmů pak Adam "CallmePablo" Čejka prohrával v polovině utkání s michaelhetzem už 0:4... "Ve velmi důležitém třetím utkání za stavu 1:1 vytvořil Adam největší tlak na moji nervovou soustavu," nezastírá Michal, že místy dokonce přestával věřit.

Jenže Adam se nevzdal, ještě ve druhé třetině snížil na 1:4 a v posledních devíti minutách základní hrací doby vyrovnal. Čtvrtý gól vstřelil přitom pouhých 12 vteřin před koncem třetí třetiny z trestného střílení. "V tento moment jsem už věřil na 100 procent, že si připíšeme druhý bod v sérii, protože takový kolaps nemohl Adamův soupeř ustát a to se i ukázalo hned na začátku prodloužení, když Adam dokázal vstřelit rozhodující gól," dodal pardubický kapitán.


A jak viděl neuvěřitelný obrat sám Adam? "Abych řekl pravdu, tak jsem byl pořád v klidu, protože jsem věděl, že to dotáhnu. Říkal jsem si, že není možné, aby tam Míšovi spadlo všechno, na co sáhl. Cítil jsem se dobře a poprvé jsem ani nebyl nervózní, což se vyplatilo."

Za stavu 2:1 pro Dynamo se tak šlo do čtyřher a hned ta první nám vůbec nevyšla, když Michal s Jarinem prohráli 0:2. "Na čtvrté utkání série jsem ihned po jeho konci chtěl zapomenout. Byl to nejhorší zápas dva na dva, který jsme s Jardou spolu kdy odehráli. Hráli jsme absolutně bez nápadu, málo jsme stříleli, nechávali jsme soupeře úplně jednoduše zavážet kotouče do naší třetiny. Prostě jedním slovem hrůza," mrzelo Michala.

Nakonec ale mohl slavit, v rozhodujícím utkání celého duelu s Mladou Boleslaví totiž s Adamem porazili své soupeře 4:2. "Od začátku jsme je s Adamem přehrávali, ale obdrželi jsme dvě poměrně smolné branky, které nás na chvilku rozhodily. Naštěstí jsme se od druhé třetiny z tohoto menšího rozhození oklepali, začali jsme na ledě jednoznačně dominovat a zaslouženě vyhráli," oddechl si pardubický kapitán.

Ten tak se svým týmem splnil základní cíl sezony, a to prolomit semifinálové prokletí z minulého ročníku. V cestě za vysněným celkovým vítězstvím nám stojí silný výběr Litvínova. Jak se bude Michal připravovat? "Já si určitě dám pauzu a teď ty dva dny PlayStation nezapnu, protože stále nejsem 100% fit, a i když se to nezdá, tak zápasy na takovéto úrovni esportu jsou psychicky, ale i fyzicky dost náročné."