22.12.2021
Redakce

Jsme rádi za výhru, každý bod se počítá, říká Musil

Dynamo v úterý na domácím ledě porazilo Spartu 3:2. Velký podíl na výhře měl útočník Adam Musil, který nejprve asistoval na gól Camarovi a na začátku druhé třetiny si spoluhráči z lajny prohodili role. „To vítězství jsme urvali a jsme za to rádi,“ byl po zápase spokojený Adam Musil.

Zápas se Spartou byl pro oko diváka velmi atraktivní. Hokej byl rychlý, šance se střídaly na obou stranách. „Víme, jaký je Sparta mančaft a myslím, že to dneska ukázala. Urvali jsme to vítězství a jsme za to rádi, každý bod se počítá. I když jsme třeba nehráli tak, jak jsme chtěli, urvali jsme to a to je důležité,“ komentoval úterní výhru střelec rozhodující třetí branky Dynama Adam Musil.

Sparta začala zápas velmi dobře z obrany a prvních pár minut dlouho domácí tým k ničemu nepouštěla. „Je to kvalitní tým, mají dobré obránce. Dopředu jsme věděli, že to bude těžký zápas,“ ocenil soupeřovy kvality pardubický útočník.

Konec druhé třetiny a třetí část byly spíše v režii Sparty, která se tlačila za vyrovnáním. „Myslím, že první polovinu jsme hráli dobře a potom nám trochu začaly docházet síly. Frodlik dneska chytal neskutečně, měli velké šance a my se z toho musíme ponaučit, protože takové chyby by se neměly stávat,“ přiznává Musil.

Rozhodující gól Adama Musila padl z přečíslení 2 na 1. „Anthony Camara mi tam dal skvělou přihrávku, Řepík mi to ještě trochu sklepnul, ale puk propadl a já jsem rád, že mi to tam padlo,“ okomentoval svoji trefu.

Forma Adama Musila stoupá s počtem odehraných zápasů. „Nebyl jsem na začátku sezony v úplně správném nastavení, v jakém bych měl být. Přehodil jsem myšlení a zlepšilo se to. Hlava je podle mě 80 % výkonu a já se teď cítím lépe,“ říká předsezonní akvizice.

Musil také přiznal, že si musel v Dynamu zpočátku zvyknout. „Určitě to byla změna. Věci se tady dělají jinak, než předtím v Liberci. Musel jsem si zvyknout na nové rutiny, nové věci, které se tady dělají. Trvalo mi to déle, než jsem čekal, ale teď už chci myslet jen pozitivně a soustředit se na sebe. Čím lepší budu podávat výkony, tím více pomůžu týmu.“

Dynamo má na kontě sedm výher v řadě. O osmou bude bojovat už dnes od 18 hodin na ledě Komety Brno.