29.06.2022
Redakce

Jsem rád, že jsem po deseti letech doma, říká Marek Drtina

Třiatřicetiletý obránce je pamětníkem posledního pardubického titulu v roce 2012. Zahrál si za několik českých klubů, ale také za hranicemi ve Francii a na Slovensku. Po tom všem se smyčka uzavírá a Marek Drtina se vrací do Pardubic, aby byl lídrem nového “B“ týmu. „Jsem velice nadšený a hlavně natěšený. Už aby vypukla sezona,“ říká zkušený bek.

Marek Drtina je prvním zkušeným hráčem, který podepsal smlouvu s Dynamem, aby patřil k lídrům nově vznikajícího “B“ týmu.

„Všechno přišlo z ničeho nic. Já jsem ani nevěděl, že se tady takový projekt plánuje. Ze dne na den najednou projekt vyšel ven a potom jsem měl velký zájem, abych mohl být po deseti letech konečně doma. Těším se na to,“ říká Marek Drtina v prvních dojmech po návratu do Pardubic.

Dres Dynama oblékl naposledy v sezoně 2012/13, poté si zahrál druhou nejvyšší tuzemskou soutěž za Slavii a Prostějov. Vyzkoušel si také zahraničí, ve Francii hrál za Nice a slovenskou extraligu ve Skalici a Nových Zámcích. Naposledy působil v týmu Vlci Žilina ve druhé nejvyšší slovenské soutěži.

„Myslím si, že je to dobrá zkušenost. Asi největší zkušeností pro mě byla Francie, kde se člověk naučí jazyky a poznává krásná nová místa. Také Slovensko pro mě byla výzva a poznání jiného života. Jsou to super zkušenosti, mám na to spoustu vzpomínek a jsem rád, že jsem se vydal touto cestou,“ vypráví zkušený obránce.

O své roli v týmu s trenéry zatím nemluvil.

„Co se ode mě očekává zatím sám nevím, to se ještě budeme muset poradit s trenéry, jaký bude jejich záměr.“

Na případnou možnost posunu do “A“ týmu Dynama a návrat na extraligová kluziště příliš nemyslí.

Jsem hlavně rád, že mohu být součástí takové organizace a že jsem se mohl vrátit domů, to je pro mě to hlavní. Chci vyhrávat, užívat si hokej a uvidí se, co bude dál,“ říká skromně pamětník první ligy v Chrudimi, kde si ji nyní zahraje ve dresu Dynama.

Marek Drtina byl součástí mistrovského týmu v sezoně 2011/12, kde se potkal také se současnými hráči “A“ týmu Robertem Kousalem, Lukášem Radilem a Janem Kolářem.

„Mně se hlavně uchovaly vzpomínky na play-off a že mi málem uřízli ucho. Byl jsem ještě mladý kluk a bylo super, že jsem mohl být součástí toho kolektivu a všeho okolo, strašně jsem si to tehdy užíval. Byl krásný zážitek u toho být, nikdy na to nezapomenu a třeba se to nějakou náhodou ještě někdy zopakuje,“ uzavírá navrátilec do Pardubic.