26.12.2020
Redakce

Jan Mandát po Olomouci: Jdeme zápas od zápasu, chceme dál vyhrávat!

Dynamo porazilo Olomouc na jejím ledě 5:3. Výrazně se na tom podílel také Jan Mandát, který dal první dvě branky Pardubic. První po krásné přihrávce Anthonyho Camary a druhou po rychlém úprku všem hráčům Olomouce. Tváří v tvář Konrádovi si pak poradil bravurně.

K výhře jsi přispěl dvěma zásahy, takže můžeš být spokojený také z osobního hlediska.
Vždycky, když můžete přispět týmu nějakým kanadským bodem, tak je to super. Teď je ale důležité, abychom udrželi vítěznou šňůru a dál vyhrávali.

Pomohl dobrý vstup do zápasu?
Abych se přiznal, myslím, že měla Olomouc na začátku trochu víc šancí než my. Pak se nám podařilo dát branku. Ve druhé třetině měla zase nějaké šance, ale my jsme dokázali dát branky. To Olomouc asi trochu zlomilo.

Dva góly jste dali ze samostatných úniků, jeden po brejku dva na jednoho. Rozhodly dnes tyto situace?
Protiútoky dnes byly klíčové! U mého druhého gólu jejich útočník střílel od modré, náš bek to zblokoval a oni měli tři hráče hodně vysoko. U brejku dva na jednoho zase protečovaný puk a kluci to výborně vyřešili. Dnes měla Olomouc větší smůlu v zakončení.

Momentálně se týmu daří, vrátila se do něho pohoda?
Pohoda asi ano. Já jsem v Pardubicích tři roky a za tu dobu se tu moc nevyhrávalo, takže jsme tady takovou pohodu dlouho neměli. Nicméně tomu ale nechci moc říkat pohoda, protože chceme jít zápas od zápasu a dál vyhrávat.

Na první gól vám nahrával Anthony Camara, jak si zatím rozumíte?
Ano, rozumíme. Hodně pomáhá to, že v kabině dělám překladatele, bavíme se s Anthonym i mimo led, trávíme spolu hodně času, takže doufám, že to bude takhle dobře pokračovat.

Jak náročné bylo jet o vánocích k venkovnímu utkání?
Je to trochu náročnější, to je pravda. Letos mi navíc Vánoce uběhly tak rychle, že jsem skoro nepostřehl, že nějaké byly, za což asi může i počasí. Byl to opravdu těžký zápas, jsme rádi za tři body.

Nyní vás čeká Zlín, máte velkou příležitost natáhnout vítěznou šňůru.
Už jsem to taky říkal. My se nechceme moc koukat na to, kolik zápasů jsme vyhráli a kolik prohráli. Chceme jít zápas od zápasu. Chceme odskočit týmům dole a doufám, že se nám to povede.

Obdržel jsi i pozvánku do reprezentace, dá se říct, že se ti hokejově momentálně daří?
Reprezentace mi pomohla. Byl jsem hodně překvapen, že jsem tu pozvánku dostal, protože vloni se mi hrálo asi líp, ale to jsem pozvánku dostal po sezoně, kdy se nakonec nikam nejelo. Rozhodně mi reprezentace dala nové zkušenosti, hraje se ve větší rychlosti, což mi pak pomáhá v extralize, když si to přenesu. Mám větší sebevědomí na puku, dostávám se do více šancí. Konečně z toho začínám dávat i branky. Snad mi to co nejdéle vydrží.