22.05.2024
Redakce

Jan Košťálek stráví sezonu 2024/2025 ve Vítkovicích

Obránce Jan Košťálek se pro následující sezonu přesouvá do Vítkovic. V Dynamu má momentálně devětadvacetiletý ofenzivní obránce na jeden rok přerušený platný kontrakt. Během tří sezon v pardubickém dresu získal stříbrnou i bronzovou medaili z Tipsport extraligy, dvakrát slavil také prvenství v základní části extraligy.

Jan Košťálek zamířil do Dynama před sezonou 2021/2022. V pardubickém dresu odehrál za tři sezóny 185 zápasů. V základní části extraligy naskočil do 139 zápasů se ziskem 94 kanadských bodů. V play off přidal 34 startů a 17 bodů.

Za osm zápasů v Lize mistrů získal ofenzivní obránce 5 bodů a na Spengler Cupu se podílel na 3 gólech.

Nyní míří Jan Košťálek do Vítkovic, v jejichž dresu stráví sezónu 2024/2025. Následně se opět rozběhne jeho platný kontrakt v Dynamu.

„Honzovi bych chtěl poděkovat za tři sezony v dresu Dynama. Odvedl tu kus práce. Nyní se naše cesty na rok rozejdou a já věřím, že se za rok znovu spojí. Honzovi přeji úspěšný ročník," říká sportovní ředitel Petr Sýkora.

V rámci dosavadního působení v pardubickém klubu si Jan Košťálek zahrál také na světovém šampionátu. Českou republiku reprezentoval na mistrovství světa 2023 v Rize, kde nastupoval v obranném páru s Tomášem Dvořákem.

Během tří sezon v klubu pomohl k zisku stříbrné a bronzové extraligové medaile. V sestavě byl také při stříbrném tažení Spengler Cupem a pomohl Dynamu vrátit se do Ligy mistrů. Koště, díky a ať se ti během sezóny ve vítkovickém dresu daří!