28.09.2020
Redakce

Hezký hokej zápasy nevyhrává, musíme přidat v důrazu, říká Vladimír Svačina

Pardubice – Dynamo neprožívá dobrý vstup do nového ročníku. Východočeši mají po čtyřech zápasech pouze dva body, což je pro tradiční hokejovou baštu málo. Zkušený útočník Vladimír Svačina se ohlédl za posledním zápasem proti Beranům, který Pardubice doma prohrály 0:2. „Hrajeme na oko hezký hokej, ale to zápasy nevyhrává. Zlín nám to ukázal," řekl třiatřicetiletý forvard.

Čtyři zápasy a šest vstřelených branek. Dynamo se na úvod sezóny pere se střílením gólů, což potvrdil poslední duel proti Zlínu. V neděli prohrály Pardubice proti Beranům 0:2. Brankář Kašík si připsal 36 zákroků. Čtyřikrát ho prověřil i útočník Vladimír Svačina, který odehrál 15 minut a 37 vteřin.

„V utkání bylo vše kromě gólů. Šance jsme si vypracovali, ale stalo se přesně to, čeho jsme se obávali. Zlín hrál tak, jak hraje. Brání, brání, pak ujedou, vystřelí a dají gól, potom zase brání,“ uvedl Svačina.

„Nám to tam nespadlo, netlačili jsme se do brankoviště. Musíme přidat v důrazu, a to samé platí i u naší branky, aby nám tam nemohli dorážet tak, jak doráželi,“ doplnil.

Odchovanec Poruby potvrdil, že trenéři ihned po konci utkání měli se svými svěřenci rozpravu. „Rozebrali jsme si zápas, hlavně zlínské góly. Trenéři apelovali na to, jaké branky padají. Hezký hokej se dá hrát za stavu 5:0, musíme se podívat na to, díky čemu dnes Zlín vyhrál. Po celou dobu vyhazují puky, pak dvakrát vystřelí, jednou teč, podruhé dorážka a vezou si tři body domů. My hrajeme na oko hezký hokej, ale na konci máme bohužel nulu,“ dodal.