09.08.2021
Redakce

Fanoušci se mohou těšit na všechny nové hráče, láká Král

Pardubičtí hokejisté mají za sebou první polovinu Letních hokejových her, vstup do nového ročníku zvládli úspěšně. V aktuálním týdnu čekají Dynamo odvety, nejprve v úterý doma s Vítkovicemi a následně ve čtvrtek na ledě Olomouce. Pardubice mají dobře nakročeno k prvenství v turnaji. „Soupeři budou samozřejmě trochu déle na ledě, takže by měla být úroveň zase o fous lepší. Pořád ještě zkoušíme a hledáme vazby jednotlivých hráčů,“ řekl k nadcházejícímu týdnu Richard Král.

Pardubický tým se těší, až se v úterý od 17:00 představí před svými fanoušky v enteria areně. Jak prozradil hlavní trenér Dynama, budou k vidění také nové posily. „V úterý nastoupíme ve víceméně plné sestavě. Když budeme už hrát ve velké hale, tak doufám, že přijdou fanoušci, chceme tedy, aby mohli vidět naše nové kluky. Mimo zraněných budou hrát prakticky všichni, kdo budou moct. Takže by fanoušci měli vidět v akci všechny nové hráče,“ láká fanoušky na utkání Král, jenž dodal: „Jinak pořád stejné, budeme hrát aktivní hokej, chceme hodně bruslit, dostávat soupeře pod tlak.“

„Ještě pořád zkoušíme, hledáme. Teď jsme zase udělali dvojice, které spolu nehrály, ať vidíme vazby hráčů, jestli si vyhoví či nevyhoví. Abychom poté v sezoně věděli, na čem jsme, a mohli reagovat, když bude nějaké zranění nebo cokoliv. Abychom věděli, kteří hráči se k sobě hodí a mohou spolu fungovat. Kterým to spolu jde více, kterým méně, jak se chovají v jednotlivých situacích,“ vyjádřil se Král ke skládání jednotlivých formací.

Po minulém týdnu zúžili trenéři kádr o další dva hráče, kteří zamířili do partnerského týmu ve Vrchlabí. „V kádru máme pět pětek, když budu brát, že jsou všichni zdraví. Takže logicky jedna z pětek, které tady byly, by měla být ve Vrchlabí. Nyní odešli Ondřej Matýs a Michal Pochobradský, bylo to takové logické vyústění. Hráči víceméně plus minus věděli, na čem jsou, bavili jsme se s nimi. Pro ně je to příležitost, dostanou tam šanci, budou tam hrál velkou roli, dostanou velký ice time, asi i na přesilovky. Pro ně je to určitě nějaké plus do budoucna, měli by se vyhrát a hodně bodovat už v letošní sezoně. A být připravení, pokud by v A týmu Dynama přišlo dlouhodobé zranění, aby se mohli vrátit a pomoct. A samozřejmě s výhledem do dalších let,“ okomentoval změny hlavní kouč.

V prvních dvou přípravných utkáních dostali v pardubickém týmu prostor také talentovaní junioři, s jejich zapojením počítá trenér také do následujících duelů. „Zítra bude hrát Kale Costa a ve čtvrtek ještě uvidíme, asi také využijeme nějaké juniory. I s výhledem do budoucnosti jim chceme dávat šanci a pokud bude nějaké krátkodobé zranění či nemoc, tak určitě nebudeme stahovat hráče z Vrchlabí, ale využijeme nějakého hráče z juniorky, proto je tady máme.“

„Dnes s námi na tréninku nebyli, půjdou s námi zítra. Oni mají také svůj program, celý víkend mají pak turnaj, takže si je budeme brát vyloženě v den zápasu. Oživení to samozřejmě je, ale myslím si, že je to hlavně pro kluky z juniorky obrovská škola,“ doplnil k zapojení mladých nadějí lodivod pardubické střídačky.