10.09.2020
Tisková zpráva

Dynamo vstupuje do sezony s novým logem a velkými ambicemi

Nová extraligová sezona pro hokejový klub Dynamo Pardubice začne v řádném termínu v pátek 18. září v Liberci. Vedení klubu na dnešní tiskové konferenci shrnulo vše podstatné, co se nadcházejícího ročníku týká.

Start ročníku v řádném termínu byl hlavním požadavkem HC Dynama Pardubice na jednání s Asociací profesionálních klubů (APK). „Pokud by se začátek odkládal, kluby by finančně krvácely mnohem víc než za současných omezených podmínek. Rozbilo by to nastavené reklamní smlouvy, poškodilo by to kluby i ve vztahu k televizím,“ začal tiskovou konferenci majoritní akcionář HC Dynamo Pardubice Petr Dědek.

Ten je optimistický v tom, že letošní ročník Tipsport extraligy bude kompletně dohraný.

„Bude dostatek času extraligu dohrát. Musíme zkrátka počítat s tím, že některé zápasy budou odložené se stanovením náhradního termínu. Podle mě bude běžné, že tým, který byl nějaký čas mimo hru, odehraje třeba tři utkání ve třech dnech. Na to se musí kluby připravit,“ myslí si Petr Dědek a dodal, že termínů by mělo být na výběr dost, protože se nedá odhadnout, jak současná opatření dovolí zápasy reprezentačních výběrů.

Permanentkáři mají jistotu

Letošní extraligovou sezonu ovlivní opatření proti šíření nemoci COVID-19. Současná opatření Ministerstva zdravotnictví ČR umožňují rozdělit hokejové stadiony až do deseti sektorů po 500 návštěvnících. Každý ze sektorů musí mít vlastní vchod, sociální zařízení a občerstvení.

„Museli jsme se rozhodnout pro nejspravedlivější řešení při současné omezené kapacitě. Vyhlásili jsme proto, že za současných opatření se do enteria areny dostanou všichni, co si zakoupili permanentní vstupenku na letošní sezonu. Prodej permanentek ukončíme v neděli 13. září, týden před extraligou. Zbylé lístky na jednotlivá utkání půjdou do prodeje na pokladnách a online vždy maximálně sedm dní před jeho začátkem,“ vysvětlil předseda představenstva HC Dynamo Pardubice Ondřej Heřman.

HC Dynamo Pardubice je jedním z klubů, které koronavirus nepostihl. „Je to také proto, že naši hráči a zaměstnanci dodržují přísná opatření a reagují na aktuální situaci. Před vstupem do kabiny jim měříme teplotu, všude po kabinách a kancelářích máme dezinfekční prostředky. V průběhu prázdnin jsme také na určitou dobu uzavřeli halu na zápasy či tréninky mládeže a A-mužstva,“ doplnil Ondřej Heřman.

Posílený kádr, velké cíle

Cílem nového vedení hokejového klubu bylo udržet kostru týmu, který od letošního ledna úspěšně bojoval o extraligovou příslušnost. Před letošní sezonou mužstvo posílil zkušený obránce s bohatými reprezentačními a zahraničními zkušenostmi Jakub Nakládal, jenž se stal kapitánem.

Dalšími posilami se stali obránce Ondřej Vála, pardubický odchovanec, jenž se vrátil ze zámoří, a útočníci Valentin Claireaux ze Zlína a Lukáš Anděl z Jihlavy. Dynamu se podařilo udržet také důležité články sestavy z konce loňského ročníku Stěpana Zacharčuka, Juraje Mikuše, Rhetta Hollanda nebo Mateje Pauloviče.


Nové složení mužstva už od srpna testoval letní turnaj Generali Česká Cup, ve kterém Dynamo postoupilo do finále. Po skupinové části, ve které se střetli s Kometou Brno, Mountfield HK a HC Olomouc, bylo Dynamo nejlepším týmem turnaje.

„Myslím, že kádr pro letošní sezonu vypadá velmi dobře. Má svoji tvář, zkušenosti i kvalitu. Během Generali Česká Cupu jsme vyzkoušeli i několik mladých hráčů, kteří se ukázali ve velmi dobrém světle. Máme široký kádr, který se i díky úzké spolupráci s naším partnerským klubem HC Stadion Vrchlabí bude dále zlepšovat,“ uvedl člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Slova sportovního manažera Salfického doplnil hlavní trenér A-týmu Milan Razým. „Generali Česká Cup byl skutečně kvalitní prověrkou před vstupem do ostré soutěže. Zápasy se hrály s velkou intenzitou, o podobě kádru nám daly celkem dobrý přehled. Naše oči se už ale plně upírají k extralize, která je tím hlavním,“ řekl Milan Razým, který bude moci snad brzy počítat také s Martinem Kautem.

Nové logo

Před zápasem s Kometou Brno 18. srpna HC Dynamo Pardubice představilo své nové logo, které bude používat od letošního ročníku Tipsport extraligy.

„Logo, pro které jsme se rozhodli, vzbudilo velkou vlnu emocí. To jsme samozřejmě očekávali, protože jsme zvolili moderní a jednoduchou podobu. My si za výslednou podobou stojíme, ve vizuálech i na dresu bude vždy dobře čitelné. Dobře funguje také v online prostředí, v grafikách a na televizní obrazovce,“ uvedl Ondřej Heřman.

„Jsme Dynamo a proto „D“. Tohle všechno jsme testovali, a proto jsme se rozhodli pro tento významný krok. Nejčastější výtkou byla absence koně. Kůň je maskotem klubu i nadále, nezmizel. Chtěli jsme se odlišit od ostatních sportovních spolků v Pardubicích, všechny používají koně. Kůň je především symbolem města, ale hokejový klub neměl vždy koně ve svém znaku,“ dodal Ondřej Heřman.