14.12.2020
Redakce

Dynamo vstoupilo do nové sezony EHL vítězstvím nad Litvínovem

Nová sezona esportové Enyaq Hockey League ve hře NHL 21 je tady! Pardubické Dynamo do ní vlétlo v lehce pozměněné sestavě, když loňské duo Michal "hcpce1996" Vaněk a Adam "CallmePablo" Čejka doplnil Jaroslav "Jarin" Řehoř. A hned na úvod si připsalo vítězství 3:2 nad Litvínovem.

V loňské premiérové sezoně EHL skončilo Dynamo v semifinále a v následném boji o třetí místo nestačilo na brněnskou Kometu. V aktuálním ročníku má tým v podobném složení podobné ambice a chtěl by opět postoupit minimálně mezi čtyři nejlepší celky.

Složení týmu krystalizovalo během listopadu. Dynamo si nejprve podrželo práva na jedničku týmu Michala Vaňka, aby v následném draftu sáhlo nejprve po Jaroslavu Řehořovi, který loni skončil v barvách Kladna na druhém místě, a pak také po Adamu Čejkovi.

"Se složením týmu jsem spokojený, jako dvojku se nám podařilo přivést kvalitního a velmi zkušeného Jarina, který minulou sezónu skončil na skvělém druhém místě v barvách kladenských Rytířů. Jako trojku máme Adama, se kterým jsme vytvořili už minulý rok poměrně silnou dvojici," těší Michala Vaňka. "Důležité bude, jak si sedneme ve dvojicích, protože z pěti zápasů se hrají dva 2V2, takže bude velmi důležité, jak nám to bude klapat. Každý hrajeme úplně jiný styl hokeje," dodává.


Samotná příprava na sezonu probíhá spíše individuálně, když hráči hrají online během týdne nejrůznější herní módy. "Každý víkend hrajeme třeba HUT Champions, což je víkendová liga, které se účastní hráči z celého světa. A mě se třeba poslední víkend podařilo skončit na 8. místě ze všech hráčů na světě," pochlubil se Michal Vaněk.

Ten je součástí obou dvojiček pro extraligové zápasy, ve kterých se nejprve utkají hráči podle nasazení jeden na jednoho a pak přijdou na řadu dvě "čtyřhry". "Ty jsme zatím trénovali jen okrajově. S Jardou jsem odehrál čtyři tréninkové zápasy, s Adamem pouze dva. Spolu ale spoléháme na již zaběhnutou souhru z minulého roku," přiznává kapitán týmu.

Dynamo se na úvod sezony střetlo v rámci 1. kola v pondělí 14. prosince s Litvínovem. Souboj jedniček s Wincim pro sebe získal v poměru 3:2 Michal Vaněk, Jaroslav Řehoř při své premiéře v dresu Dynama pak sice nestačil na Kumbika (4:7), ale před čtyřhrami dostal Pardubice znovu do vedení Adam Čejka, který porazil 9:5 TheNotorika.

"Věděli jsme, že nás čeká velmi náročná a vyrovnaná série, protože Litvínov před novou sezónou přivedl do svých řad mistra minulé sezóny s Mladou Boleslaví Kumbika," poukazuje na sílu soupeře Vaněk.

V prvním 2V2 zápase sice s Jarinem podlehli litvínovské dvojici 2:3 po velmi divokém závěru, když 14 vteřin před koncem srovnali na 2:2, ale čtyři vteřiny před koncem Litvínov dokázal ještě překlopit výsledek na svou stranu a vyhrál 3:2.

"Rozhodující pátý zápas se nám s Adamem ale podařilo vyhrát 4:3 a po velmi těžkých duelech si připisujeme do tabulky první velmi cenné a důležité tři body," těší Michala Vaňka, který se se svým týmem střetne v rámci druhého kola v sobotu 19. prosince s Olomoucí.

Více informací o Enyaq Hockey League naleznete zde, na Instagramu ji můžete sledovat zde.