06.08.2022
Redakce

Dynamo se zúčastní charitativního běhu Foxconn RUN

Ve středu 10. srpna si pardubičtí hokejisté Filip Koffer, Ondřej Matýs, Martin Bučko, kondiční trenér Petr Mocek a Petr Sýkora zaběhnou trasu charitativního běhu Foxconn RUN. Běh bude odstartován v 16:00 v parku Na Špici.

Také letos se v rámci Sportovního parku Pardubice uskuteční oblíbený charitativní běh Foxconn RUN a bude i s pětinásobnou účastí Dynama. Jedná se o závod, při kterém nejde o čas, ale hlavně o zážitek a také chuť pomáhat druhým. V parku Na Špici jsou pro běžce připravené hned dvě tratě podle náročnosti – v délce 1 km a 6 km. Není tedy potřeba mít natrénováno, stačí chtít podpořit dobrou věc.

A pro koho se letos poběží? Pro malou Alžbětku, která se narodila s mikrodelečním syndromem – nově vzniklou genetickou vadou, jež způsobuje více vad po těle. Mimo jiné i Pierre Robinův syndrom, který měl za následek rozštěp patra, což si vyžádalo zavedení tracheostomie. Po 4 těžkých operacích se však Alžbětka nevzdává a s podporou rodičů bojuje dál. Celý výtěžek ze startovného poputuje na její léčbu a další potřeby, které budou třeba.

Startovní balíček, ve kterém najdete mimo jiné i barevné sportovní tričko, stojí 250 Kč. Zaregistrovat se můžete ZDE.