28.01.2023
Redakce

Dynamo se v neděli představí v Mladé Boleslavi

Pardubičtí hokejisté zakončí náročný týden ve městě automobilů. S Mladou Boleslaví odehráli v letošní sezoně tři vyrovnané duely, všechny skončily nejtěsnějším možným rozdílem. Prodlouží v neděli Dynamo sérii sedmi výher?

43. kolo: BK Mladá Boleslav – HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Všechny tři vzájemné zápasy letošní sezony skončily nejtěsnějším možným výsledkem
  • Bruslaři patří k nejlépe bránícím týmům soutěže
  • Východočeši mají nejvíce nastřílených branek ze všech týmů (130)

Z kabiny Dynama

Pardubice pokračují v náročném programu, třetí zápas v tomto týdnu odehrají v neděli od 17:30 v mladoboleslavské ŠKO-ENERGO Aréně. Svěřenci trenéra Rulíka vyhráli již sedmkrát po sobě a i díky tomu se nachází na prvním místě tabulky Tipsport extraligy s náskokem dvanácti bodů na Vítkovice. Proti Bruslařům je však nečeká nic lehkého, jelikož všechny tři vzájemné měření sil v letošní sezoně skončily nejtěsnějším možným rozdílem, první zápas vyhrála Boleslav, následující dva Dynamo.

Východočechům dlouho v obranných řadách chyběl Jan Košťálek, ten se ve čtvrtek vrátil do sestavy a hned se blýskl gólem. Dynamo tak má aktuálně na marodce brankáře Dominika Frodla, obránce Ondřeje Válu a útočníka Roberta Říčku. Pardubice mají svou sílu rozloženou do všech formací, což dokazují poslední zápasy, v nichž se dokázala prosadit celá řada hráčů.

Naposledy dokázalo Dynamo ve čtvrtek doma porazit Plzeň 4:3, a to i díky povedené prostřední třetině, v níž vstřelilo tři branky. „Do utkání jsme vstoupili dobře, vedli jsme 1:0. Následně jsme udělali nějaké chyby, ze kterých nás soupeř potrestal. Před druhou třetinou jsme si řekli co a jak a poté jsme předváděli hokej, jaký bychom chtěli hrát. Soupeře jsme zatlačili, hráli jsme agresivně a z toho pramenily ty branky, které jsme daly. Na konci zápasu jsme udělali chybu, dostali jsme branku na 4:3. Závěr jsme ale sehráli velmi dobře,“ hodnotil asistent trenéra Marek Zadina.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Kolář, Bučko, Chabada – Cienciala, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Zeman – Mandát, A. Musil, Vondráček.

Aktuálně od soupeře

Mladá Boleslav se bude chtít rychle oklepat z bolestivé páteční porážky, do třetí třetiny v Českých Budějovicích šla sice s dvougólovým vedením, nakonec však prohrála 4:5 po prodloužení. Bruslaři se aktuálně nachází s 55 body na devátém místě tabulky a hodí se jim každý bod, bodové rozdíly v jejich patrech tabulky jsou totiž minimální, na třináctý Motor mají náskok jen šesti bodů. V Mladé Boleslavi proběhla v poslední době celá řada změn v hráčském kádru, jednou z nich je i příchod útočníka Ondřeje Romana, jenž v minulé sezoně oblékal pardubický dres.
Bruslaři se řadí mezi nejlépe bránící celky Tipsport extraligy. Dokazuje to jednak 102 inkasovaných branek, s průměrem 2,43 obdržených gólů na zápas jsou na 4. místě, a zároveň i výborná čísla při hře v oslabení. 22 inkasovaných branek při vlatní nedisciplinovanosti je vůbec tím nejlepším extraligovým počinem, z hlediska ubráněných oslabeních je pak boleslavská parta na třetím místě (83,58 %).

„Odehráli jsme velmi dobrou první třetinu, i když nás v ní také několikrát podržel Filip Novotný v brance. Na začátku druhé části jsme nevyužili tři šance a pak byli lepší domácí. Ve třetí třetině jsme si pomohli přesilovkou. Závěr jsme ale určitě měli zvládnout lépe, zbytečně jsme ztratili dva body,“ mrzelo po prohře na jihu Čech trenéra Václava Pletku.

Hvězda v týmu soupeře:

Róbert Lantoši. Po odchodu Pavla Kousala do Sparty je nejproduktivnějším Bruslařem sedmadvacetiletý slovenský útočník Róbert Lantoši. Kanadské body sbírá zejména za asistence, kterých má na svém kontě v letošní sezoně hned šestnáct, k nim přidal také pět branek. Až v posledním zápase v Českých Budějovicích skončila jeho osmizápasová série s minimálně jedním kanadským bodem.

Sestava Mladé Boleslavi z minulého utkání:

Novotný – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Čech, Štich – Söderlund, Roman, Lantoši – Stránský, Bičevskis, Šťastný – Beránek, Najman, Klíma – Lunter, Přibyl, Dvořáček

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
David Cienciala, Tomáš Hyka
BK Mladá Boleslav Ondřej Roman