07.02.2020
Redakce

Dynamo rozhodlo přátelský zápas s Vrchlabím ve druhé třetině

Vrchlabí – Dynamo si zpestřilo reprezentační přestávku přátelským utkáním ve Vrchlabí, kde nastoupilo proti zdejšímu HC Stadion Vrchlabí. Pátek večer patřil zejména Vladimíru Svačinovi, který bodově zářil. Okleštěné sestavy obou týmů předvedly atraktivní hokej, který přinesl i mnoho vyloučení.

Pardubice byly první, kdo se v utkání dostal do vedení. Ondřej Machala se po přihrávce Rhetta Hollanda dostal k zakončení a trefil přesně horní růžek branky, kterou strážil Soukup. 1501 diváků sledovalo divokou první třetinu, protože minutu po první brance se prosadili i domácí. Lukáš Kastner po vyhraném buly trefil přesně. Ondřej Kacetl byl proti bleskové a tvrdé ráně bezmocný.

Po sérii šancí na obou stranách se nakonec prosadilo Vrchlabí, které šlo poprvé do vedení. Marek Voženílek vystihl hostující rozehrávku, předal puk Pavlu Mrňovi, který ujel obráncům a střelou na vyrážečku poslal Vrchlabí do vedení. Čtyři sekundy před koncem třetiny ukázal vrchlabským hokejistům své kvality Vladimír Svačina, který si potahal Soukupa a do odkryté branky srovnal stav utkání.

Na začátku druhé periody byl vyloučen Ondřej Machala a Vrchlabští se dostali do velkých šancí, které zlikvidoval Ondřej Kacetl. Krátce poté se vylučovalo i na druhé straně a velice hlasitě o sobě dal vědět Martin Látal, který zkoušel překonat Soukupa. Ten však jeho pokus vytěsnil příložníkem své hokejky. Do poloviny utkání měl více těžké práce Ondřej Kacetl. Pardubice se do vedení dostaly ve 33. minutě, kdy se po důrazu v předbrankovém prostoru prosadil Martin Látal. Asistoval mu Rhett Holland a Vladimír Svačina, jehož střelu Soukup neudržel.

Na začátku 35. minuty došlo k pěstní výměně názorů mezi Denisem Kindlem, jenž si odnesl trest do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku, 2+2 minuty za hrubost a 10 minut za nesportovní chování a Jánem Niko, který obdržel 2+2 minuty za hrubost a 10 minut za nesportovní chování. Znovu ke konci třetiny, v čase 39:35, se pardubičtí hokejisté prosadili. Svačinova střela trefila Soukupa do masky, nepískalo se a důrazný Patrik Poulíček poslal Dynamo do dvoubrankového vedení.

Pardubice si ve třetí třetině hlídaly svůj náskok a snažily se vyrážet spíše do nebezpečných protiútoků. Domácí se snažili o korekci výsledku, ale naráželi na výbornou obranu hostí a dobře chytajícího Kacetla. Přípravné utkání pro Dynamo splnilo svůj účel. Vladimír Svačina si připsal tři kanadské body za branku a dvě nahrávky a Pardubice odjížděly z Vrchlabí s výsledkem 4:2.

HC Stadion Vrchlabí - HC Dynamo Pardubice 2:4 (2:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Kastner (Hozák, Mrňa), 17. Mrňa (Voženílek) – 9. Machala (Holland), 20. Svačina (Poulíček), 33. Látal (Svačina, Holland), 40. Poulíček (Svačina).
Rozhodčí: Veselý, Šmika – Řezníček, Všetečka
Vyloučení: 6:6 + Kindl (OK + 10 + 2 + 2), Niko (10 + 2 + 2)
Využití: 0:1.
Diváci: 1501.

Vrchlabí: Soukup – Bendík, Vágner, Havránek, Kynčl, J. Moník, Vašíček, Voženílek, Niko, Jirků – Bláha, Mrňa, Hozák, Kastner, Chalupa, Jirásek, Matějček, Dvořák, F. Moník, Šlaicher.

Pardubice: Kacetl – Voráček, Holland, Oliva, Zdráhal, Blažej, Ivan, Mert, Jelínek – Látal, Poulíček, Svačina, Kusý, Harju, Machala, Blűmel, Matýs, Kindl, Šír, Rohlík, Pochobradský.