31.01.2024
Redakce

Dynamo podruhé mění s Plzní, místo Milana Kloučka přichází Dominik Pavlát

Pardubice hlásí další výměnu s Plzní, tentokrát v brankovišti. Na východ Čech přichází do konce sezony brankář Dominik Pavlát. Do Plzně naopak míří Milan Klouček, jemuž po sezoně končí smlouva a v organizaci Dynama končí. „Kloudy je odchovanec a s naším klubem spojil téměř celou dosavadní kariéru. Za jeho služby pro Dynamo si zaslouží velké poděkování,“ říká sportovní ředitel klubu Dušan Salfický.

Pardubice a Plzeň se domluvily na výměně brankářů do konce sezony. Milanu Kloučkovi následně vyprší smlouva v Dynamu a červenobílý dres už dál oblékat nebude. Kloudy je odchovancem pardubického hokeje, v extralize debutoval už v 18 letech a později patřil ke stálicím v brankovišti Dynama. V loňské sezoně se výraznou měrou podepsal na skvělém závěru sezony B týmu a udržení Chance ligy.

„Milan u nás debutoval ve velkém hokeji a opakovaně dokázal, že je skvělým brankářem pro nejvyšší soutěž. V dalších angažmá mu přejeme jen to nejlepší,“ říká sportovní ředitel klubu Dušan Salfický.

Do Pardubic výměnou přichází Dominik Pavlát. Čtyřiadvacetiletý brankář je odchovancem Tábora, odkud se přesunul do extraligové mládeže Chomutova. Následně začal sbírat první starty mezi dospělými v Chance lize. V extralize debutoval v sezoně 2020/21 za Plzeň.

„Přichází k nám mladý brankář se skvělými čísly a velkým potenciálem. Věřím, že nám pomůže v klíčové fázi sezony a utvoří s Romanem Willem nadstandardní brankářskou dvojici,“ říká na adresu nové akvizice Dynama Dušan Salfický.

V sezonách 2021/22 i 2022/23 odchytal v nejvyšší soutěži 25 zápasů a udržel si úspěšnost zákroků vyšší než 91 procent. V letošním ročníku zatím zasáhl do 24 utkání a pyšní se 92,7% úspěšností zákroků. V posledních dvou sezonách navíc obléká také reprezentační dres.

„Jsem velmi šťastný, že můžu být součástí takové organizace jako je Dynamo. Je to obrovský závazek a doufám, že sezona bude co nejúspěšnější,“ sděluje Dominik Pavlát své první dojmy po přesunu.