04.05.2023
Redakce

Dynamo po vzájemné dohodě opouští trenér Radim Rulík

Klub HC Dynamo Pardubice po vzájemné dohodě ukončil spolupráci s trenérem Radimem Rulíkem. Při svém ročním působení v Pardubicích dovedl tým k vítězství v základní části a v celkovém pořadí ke třetímu místu. „Chci poděkovat Radimu Rulíkovi za práci pro Dynamo. Pod jeho vedením se do Pardubic vrátila extraligová medaile. Jdeme dál a přejeme Radimovi úspěch v další práci,“ řekl Petr Dědek, majitel Dynama Pardubice.

Radim Rulík přišel do Dynama před sezónou 2022/2023. V jubilejním ročníku, kdy klub slavil 100 let od založení, dovedl tým k zisku Poháru Jaroslava Pouzara za prvenství v základní části a k celkově třetímu místu v extraligovém ročníku. Dynamo tak po jedenácti letech získalo extraligovou medaili.

Sedmapadesátiletý trenér vedl kádr celkově v šedesáti třech soutěžních duelech, ze kterých odcházel hned ve čtyřiceti čtyřech případech vítězně. Pod jeho vedením dokázalo Dynamo vyhrát také třináct utkání v řadě, čímž stanovilo nový klubový rekord a vyrovnalo ten ligový.

Od poloviny prosince do 10. ledna Rulík Dynamu v sedmi extraligových zápasech kvůli mistrovství světa do 20 let chyběl. Jako hlavní trenér dovedl českou reprezentaci ke stříbru, pro juniorský národní tým to byla první medaile po 18 letech. Po návratu na pardubickou střídačku mu k úspěchu gratulovala zaplněná enteria arena.


V play off pak zkušený kouč dovedl Východočechy až mezi nejlepší čtyři týmy sezóny. Ve čtvrtfinále si Pardubice nejprve poradily s Olomoucí, kterou vyřadily poměrem 4:0 na zápasy. V semifinále však Dynamo nestačilo v sedmi zápasech na Třinec, který následně získal čtvrtý mistrovský titul v řadě.

Kouči, děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí v další kariéře.