06.02.2019
Jan Hrabal

Dynamo nabírá síly a tmelí partu v Trutnově

PARDUBICE — Až čtyřfázové tréninky mají v tomto týdnu na programu hokejisté Dynama. Východočeši tráví úvodní část reprezentační přestávky na soustředění v Krkonoších. Jejich přechodným domovem je od pondělí do pátku Trutnov, kde tvrdě trénují na ledě i mimo něj.

„Především jsme chtěli změnit prostředí, abychom si trochu vyčistili hlavu a nekupily se nám v ní pořád stejné věci. Taky jsme tady narazili na sníh, který v Pardubicích nemáme,“ řekl trenér Ladislav Lubina, podle kterého je účelem krátkého soustředění nabrání fyzické kondice.

Pozitivem je pro něj fakt, že má k dispozici téměř kompletní tým. Na srazu národních týmů jsou Francouz Jordann Perret a mladík Filip Koffer. Daniel Voženílek je zapojen v Litoměřicích. „Vždy je důležité, aby na soustředění bylo mužstvo kompletní. Už se zapojil i obránce Porseland, takže to jen kvituji,“ uvedl kouč.

Tým má přichystaný různorodý program. Není to jen o tréninku na ledové ploše trutnovského stadionu. Na scénu přichází kromě důležité posilovny rovněž box, pilates nebo bazén včetně cenné regenerace.

„V pondělí jsme měli delší trénink na ledě po nedělním utkání. Od úterý máme tři tréninky denně. Ráno posilovnu, kolem poledne jednotku na ledě a večer nějaké aerobní zatížení,“ poodhalil náplň Ladislav Lubina.

„Je to makačka, tréninky jsou celkem dlouhé. Myslím, že nám to pomůže do další části sezony,“ poznamenal brankář Milan Klouček. Jeho parťák Ondřej Kacetl připomněl, že na trutnovském „zimáku“ je opravdu chladno: „Mrznou tu špičky fakt hodně, tréninky jsou dlouhé, opravdu si mákneme!“

Další náplní soustředění je teambuilding. Jednu z činností, která má pomoci tmelit kolektiv, si pardubický tým užil v pondělí večer. „Navštívili jsme Mladé Buky, kde jsme zvládli několik jízd na bobové dráze. I to byla věc, která mužstvu prospěla,“ prozradil Lubina. „Byla to dobrá zábava, je to zpestření. Takhle stmelíme partu před závěrem sezony. Je důležité i tvrdě potrénovat,“ poznamenal Patrik Poulíček.

Volné chvíle po náročných dnech pak každý využívá jinak. „Hrajeme karty nebo hry. Já se taky učím do školy, mám zkoušky,“ pousmál se obránce Vojtěch Budík. „Každý den máme něco naplánované, už se těším na další aktivity,“ doplnil jej Miloš Bubela.

„Třeba v úterý byl trénink výborný, pracovalo se. To je důležité,“ pochvaloval si hlavní trenér Lubina.

Fotogalerie