19.01.2024
Redakce

Dynamo mění s Oceláři: Davida Ciencialu v Pardubicích nahradí Richard Pánik

Pardubice hlásí hráčskou výměnu s třineckými Oceláři. Na východ Čech přichází do konce sezony útočník se zkušenostmi z NHL Richard Pánik. Do Třince naopak míří útočník David Cienciala, jemuž po sezoně končí smlouva a v organizaci Dynama končí. „Činel je symbolem vzestupu Dynama v posledních letech. Za svou práci pro náš klub si zaslouží velké poděkování a respekt,“ říká sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Pardubice a Třinec se domluvily na výměně hráčů do konce sezony. Davidu Ciencialovi následně vyprší smlouva v Dynamu a červenobílý dres už dál oblékat nebude. Činel přišel na východ Čech před sezonou 2021/22 a dodnes odehrál 154 zápasů. Připsal si v nich 103 kanadských bodů a patří mezi nejproduktivnější pardubické hráče posledních sezon.

„Velice si vážíme stopy, kterou tu David zanechal. Vždy patřil k produktivním hráčům a stal se symbolem vzestupu Dynama v posledních letech. Do další hokejové etapy mu přejeme jen to nejlepší,“ říká sportovní ředitel klubu Dušan Salfický.

Do Pardubic výměnou přichází slovenský útočník Richard Pánik. Dvaatřicetiletý forvard je odchovancem slovenského Martina. V juniorských letech odešel do zámoří, kde se následně prosadil v NHL. V nejslavnější lize světa odehrál celkem 541 utkání a připsal si 200 kanadských bodů. Oblékal dres Tampy Bay, Toronta, Chicaga, Arizony, Washingtonu, Detroitu a New Yorku Islanders.

„Přichází k nám produktivní útočník se zkušenostmi z NHL. Věřím, že našemu týmu pomůže v rozhodující fázi sezony,“ říká na adresu nového hráče Dynama Dušan Salfický.

Po návratu do Evropy strávil Richard Pánik loňskou sezonu ve švýcarském Lausanne, před sezonou posílil Třinec, kde dříve působil v mládežnických kategoriích. V letošní sezoně odehrál 36 extraligových zápasů, vstřelil 14 gólů a na 10 dalších přihrál. Pardubický dres bude oblékat do konce této sezony.

„Jsem velmi rád, že jdu do týmu, který má největší ambice a dokazuje to celou sezonu, na tlak jsem zvyklý. Těším se na spoluhráče, trenéry i fanoušky,“ sděluje Richard Pánik své první dojmy po přesunu.