28.02.2021
Redakce

Dynamo je v semifinále EHL, Olomouc jsme porazili ve čtvrtfinále 3:1

Jen dva dny poté, co jsme si vítězstvím nad Kometou Brno zajistili první místo v základní části Enyaq Hockey League, jsme se v rámci čtvrtfinále střetli s Olomoucí. K nepříjemnému soupeři se ještě přidaly problémy kapitána Michala "hcpce1996" Vaňka s COVIDem, ale i tak jsme si po výhře 3:1 zajistili postup do semifinále.

Za normálních okolností bychom byli jasným favoritem duelu. Když se ale Michalovi rozjel v pátek COVID a v sobotu se probudil s teplotou 38+, bylo vše z ničeho nic otevřené. Michal je ale bojovník, nechtěl riskovat odložení zápasu na dobu, kdy by mu "mohlo být ještě o něco hůře" a vyrazil se svými parťáky do boje. A ukázal, proč je kapitánem lídra vítěze základní části.

Hned v úvodním duelu totiž neskutečně nastoupil na olomouckou jedničku Indrise a už po deseti minutách vedl 5:0. "Na soupeře jsem chtěl vletět a dostat ho pod tlak od prvních minut zápasu, což se mi povedlo. V dalším průběhu zápasu jsem trochu polevil v útočné aktivitě a soustředil jsem se hlavně na obranu," řekl k utkání Michal, který nakonec vyhrál 6:3.

Důležitý druhý bod přidal v souboji dvojek Jaroslav "Jarin" Řehoř, který porazil jednoznačně Krishota58 6:0. O postupu do semifinále tak mohl rozhodnout už ve třetím duelu Adam "CallmePablo" Čejka, který v základní části porazil Fikusscze jasně 7:1. Tentokrát to ale nebyl jeho den a po prohře 3:6 se ještě muselo jít do čtyřher, když vedlo Dynamo 2:1.

Naštěstí pro nemocného Michala se musela hrát už jen jedna. "S Jardou jsme byli od začátku zápasu aktivnějším týmem, ale první gól se nám podařilo dát, až ve druhé třetině. Ve třetí třetině jsme přidali další tři góly a vyhráli jsme naprosto zaslouženě 4:0," pochvaluje si pardubický kapitán, který věří, že na semifinále už bude v lepší zdravotní pohodě.

Cíl je přitom jednoznačný, postoupit do velkého finále. "V semifinále, které se bude hrát příští sobotu, se utkáme s lepším z dvojice Mladá Boleslav – Třinec (hraje se ve středu). Minulou sezónu jsme skončili právě v semifinále, když jsme ve velmi vyrovnané sérii prohráli 2:3 na zápasy s Kladnem. Tomuto scénáři se tuto sezónu budeme chtít vyvarovat a jediným cílem, který máme je dostat se do finále," vzkazuje bojovně Michal.

Záznam čtvrtfinálového duelu s Olomoucí si můžete pustit na Twitchi ZDE (od času 2:49:30).