31.01.2023
Redakce

Dynamo doplňuje brankářský post. Přichází Jan Růžička

Klub HC Dynamo Pardubice reaguje na zranění Dominika Frodla a doplňuje brankářský post. Z Hradce Králové přichází pětadvacetiletý Jan Růžička, který bude v Pardubicích působit formou hostování do konce letošní sezóny.

Jan Růžička je odchovancem mladoboleslavského hokeje, kde v sezóně 2014/2015 poprvé nakoukl také do extraligy. Následně zamířil do americké juniorské soutěže USHL, odkud se po dvou letech vrátil zpět do Mladé Boleslavi.

Pětadvacetiletý brankář se postupně zařadil mezi nejtalentovanější maskované může české nejvyšší soutěže. V sezóně 2020/2021 navíc poprvé okusil také reprezentační dres, když přispěl v přípravě na mistrovství světa k výhře 4:1 nad Německem.

Dynamo reaguje angažováním nového brankáře na zranění Dominika Frodla, který má zlomenou ruku a není jasné, jestli stihne blížící se play off. Jan Růžička přichází na hostování do konce letošní sezóny.

„Jelikož nevíme, kdy bude Frodik moci znovu naskočit, rozhodli jsme se využít možnosti angažovat Honzu Růžičku. Pro play off chceme mít široký kádr na všech postech. Věříme, že do týmu dobře zapadne a pomůže nám,“ komentoval příchod 185 centimetrů vysokého brankáře Dušan Salfický, sportovní ředitel Dynama.

Honzo, vítej v Pardubicích!

Fotografie: Stanislav Souček / Mountfield HK