15.11.2022
Redakce

Dynamo Pardubice slaví svých 100 let Bez frází

Hokejový klub Dynamo Pardubice slaví v sezoně 2022/23 100 let od založení klubu Vilémem Weissem, které se datuje k únoru roku 1923. Klub si je vědom významu tohoto výročí a chystá pro fanoušky, partnery klubu i média spoustu akcí v průběhu celého roku. Jednou z nich je i slavnostní vydání knihy „Dynamo Bez frází.“

Dynamo navázalo spolupráci s projektem Bez frází, díky níž se příznivci klubu mohou těšit hned na dvě události. V listopadu vychází kniha s názvem „Dynamo Bez frází“, která nabídne 16 rozsáhlých příběhů hráčů i osobností spjatých s pardubickým hokejem ze všech jeho historických období. Na leden 2023 je přichystán druhý projekt, a sice film s názvem „Navždy za Dynamo“.

Unikátní kniha s názvem „Dynamo Bez frází“ byla v internetovém předprodeji od začátku listopadu, nyní jde také do klasického prodeje. Ten oficiálně zahájila úterní akce v pardubickém obchodním centru Grand, které se zúčastnilo devět ze šestnácti osobností klubu, jejichž životní příběhy kniha nabízí.

Do Grandu tak dorazili Tomáš Rolinek, Vladimír Martinec, Petr Sýkora, Jiří Novák, Josef Paleček, František Musil, Jan Kolář, Evžen Musil a Libor Hovorka. Pro knihu se kromě nich rozpovídali také Bohuslav Štastný, Dominik Hašek, Aleš Hemský, Petr Průcha, Jiří Šejba, Otakar Janecký a Matěj Blümel.

„Je tam šestnáct krásných příběhů. Chtěli bychom poděkovat všem osobnostem, které se stali součástí té knížky, že nám se vším vyšli vstříc a svěřili čtenářům kus své životní cesty, která je velice inspirativní," děkoval za Bez frází Jakub Hlaváč.

Od 15. listopadu je kniha v prodeji ve fanshopech Dynama Pardubice, v eshopu Bez Frází a ve vybraných knihkupectvích v Pardubicích.

Kromě knihy natočilo Dynamo s projektem Bez frází také hodinu a půl dlouhý dokumentární film „Navždy za Dynamo“, který bude mít premiéru v polovině ledna. Ten ukazuje na příbězích šesti lidí, co hokej pro Pardubice jako město znamená. A jak ovlivňuje životy místních.

Do konce roku pak Dynamo v rámci oslav 100 let pardubického hokeje odhalí také speciální edici známek. Sběratelský arch bude obsahovat 25 známek, které budou odkazovat jak k titulovým sezonám, tak největším osobnostem klubu. Jejich slavnostní odhalení proběhne 7. prosince opět v OC Grand.