31.01.2023
Redakce

Dynamo B vyzve Slavii. Dokáže ji doma porazit i podruhé?

Po náročné výhře v prodloužení na ledě čtvrtého Prostějova se rezerva Pardubic vrací do Chrudimi, kde narazí na osmý tým tabulky Chance ligy pražskou Slavii, již dokázala v posledním domácím zápase porazit. Dokáže na tento počin a vydřenou výhru v Prostějově navázat? Zápas začíná ve středu 1. února v 18:00.

Pardubické béčko vstoupilo do utkání s Prostějovem s dvoubrankovým mankem, ale ještě během první třetiny dokázalo vedení soupeře stáhnout a ve druhém dějství také otočit. Moravané sice poslali gólem v závěrečné dvacetiminutovce duel do prodloužení, v něm však díky trefě útočníka Robina Kaplana necelých 30 vteřin před koncem triumfovalo Dynamo.

„Byl to další ze zápasů, kdy hrajeme, jako by to bylo play off. Od gólmana až po posledního hráče to bylo výborně odpracované. Měli jsme dobré i horší pasáže, kluci ale dneska dřeli a myslím, že si po právu zasloužíme dva body. Další gratulace do kabiny,“ zhodnotil střetnutí v Olomouckém kraji asistent trenéra B týmu David Havíř.

Pokračovat na vítězné vlně budou chtít svěřenci Václava Baďoučka i proti Slavii Praha, která se nachází ve velice podobné formě jako Dynamo B. Z posledních pěti zápasů získali Sešívaní celkem osm bodů s bilancí tří vítězství a dvou porážek. Východočeši mají bilanci identickou, zapsali však o bod méně, neboť na rozdíl od Pražanů vyhráli dva zápasy po základní hrací době, nikoliv jeden.

Ve vzájemných střetnutích si prozatím vedou lépe Slávisté, kteří dvakrát pardubickou rezervu porazili, v obou případech to ale bylo v domácím prostředí. V dosud jediné bitvě na Zimním stadionu Chrudim zvítězilo Dynamo a to 2:1 po samostatných nájezdech, přičemž ten rozhodující vsítil útočník Tomáš Urban. Vůbec první ligový souboj, hraný právě na ZS Eden, skončil drtivou výhrou Slavie 4:0. Poslední duel ovládli muži Daniela Tvrzníka 5:3.