04.11.2019
Redakce

Dvougólový Harju: Tři body před reprezentační přestávkou jsou skvělé!

Pardubice - Johan Harju, rodák ze švédského města Övertorneå, se krátce ohlédl za druhým letošním derby, které Pardubice, i díky jeho dvěma trefám, dokázaly zvládnout a vyhrály 5:2. „Tři body před přestávkou jsou skvělé," komentoval pardubický útočník povedenou neděli, na kterou navazuje reprezentační přestávka.

Pardubice nastoupily do utkání v lehce pozměněné sestavě a Johan Harju se objevil na křídle ve druhé lajně, kterou na pozici centra vedl Jan Mandát. „Dostal jsem od něho dvě skvělé přihrávky, takže bych řekl, že nám to docela klaplo", neskrýval své nadšení třiatřicetiletý Švéd. „Zejména ta druhá byla naprosto skvělá, mně už stačilo jen nastavit hůl a vystřelit", poděkoval na dálku svému mladšímu kolegovi, který si v zápase připsal ještě jednu asistenci na gól Radoslava Tybora.

Dynamo má za sebou složitý týden. V úterý hráče zasáhla střevní viróza. „Byl jsem naštěstí jeden z těch, co byli v pořádku, ale stejně museli hrát junioři, takže jsem měl týden plný tréninků," pousmál se bronzový medailista z mistrovství světa 2010. V pátek se už ve skoro kompletní sestavě museli Pardubičtí vypořádat s těsnou prohrou doma s Litvínovem. „V pátek jsme opravdu těsně prohráli, ale vždy je lepší končit před pauzou pozitivně," navázal ve svém hodnocení těžkého týdne Johan Harju.

Bez deseti centimetrů dvoumetrové křídlo si uvědomuje, jak velký je Hradec Králové rival. „Tři body a vítězství je pro nás velkou vzpruhou. Zejména proti takovému soupeři", ocenil kvality hradeckého celku Johan Harju.