včera
Redakce

Druhá letní posila: Dres Dynama oblékne Roman Červenka!

Dynamo hlásí druhou letní posilu. Do Pardubic přichází kapitán zlatého českého národního týmu z Prahy, Roman Červenka! Osmatřicetiletý útočník letos vyhrál světový šampionát podruhé, na kontě má dále extraligový titul, Gagarinův pohár a angažmá v NHL. „Roman do týmu přinese obrovské zkušenosti z velkých zápasů,“ říká majitel Dynama Petr Dědek k angažování zkušeného forvarda.

Po Jiřím Smejkalovi hlásí Dynamo druhou zvučnou posilu. Pardubický dres poprvé v kariéře oblékne dvojnásobný mistr světa Roman Červenka, který se na východ Čech přesouvá ze Švýcarska. V týmu se tak znovu potká s dalšími světovými šampiony z Prahy – s parťákem z útoku Lukášem Sedlákem a obráncem Liborem Hájkem.


„Do týmu přinese obrovské zkušenosti z velkých zápasů. Věřím, že vám fanouškům i celé extralize návrat české hokejové ikony dodá další důvod chodit na Dynamo,“ říká Petr Dědek, majitel Dynama Pardubice k příchodu Romana Červenky.

Roman Červenka se do Česka vrací po devíti letech. Ve 38 letech bude patřit k nejzkušenějším hráčům týmu i celé soutěže.

„Červus dlouhodobě patří k nejlepším českým hokejistům a dokazuje to každý rok. Je velmi zkušeným hokejistou, přirozeným lídrem. Zkrátka je to hráč, kterého by chtěl v týmu každý. Na nedávném úspěšném mistrovství světa jednoznačně dokázal, že i v pokročilejším věku stále patří mezi špičku. Jsem moc rád, že ho nyní máme v našem dresu,“ říká Petr Sýkora, sportovní ředitel Dynama.

Kapitán zlatého národnímu týmu na MS v Praze strávil posledních osm sezon ve Švýcarsku, kde během 362 zápasů nasbíral neuvěřitelných 404 kanadských bodů! Nyní už vyhlíží návrat do české nejvyšší soutěže.


V extralize naskočil naposledy 21. března 2016 za Chomutov. Celkem v tuzemské elitní soutěži odehrál 358 zápasů, v nichž si připsal 318 kanadských bodů. Bohaté statistiky nyní rozšíří.

Kromě dvou zlatých medailí z mistrovství světa (2010 a 2024) získal Roman Červenka také extraligový titul (2008 se Slavií Praha), v KHL Gagarinův Pohár (2015 s Petrohradem) a zkušenosti má i s nejlepší hokejovou soutěží světa, za Calgary Flames naskočil v sezoně 2012/13 k 39 zápasům NHL.

Ve své kariéře posbíral také řadu individuálních ocenění. Dvakrát ovládl kanadské bodování extraligy i švýcarské nejvyšší soutěže, jednou byl vyhlášen extraligovým Hokejistou sezony, ve Švýcarsku byl dvakrát vyhlášen nejužitečnějším hráčem sezony. Ve Švýcarsku i KHL si vysloužil místo v All-Star týmu soutěže. Na mistrovství světa byl nejproduktivnějším hráčem i nejlepším útočníkem, dvakrát se dostal do All-Star týmu šampionátu. V letošním roce byl navíc zvolen Hráčem roku IIHF.

Červus, vítej v Dynamu, ať se Ti u nás daří!