21.08.2021
Redakce

Dorostencům se první den domácího Turnaje O pohár hejtmana nedařilo

Našim dorostencům se v prvním dni domácího Turnaje O pohár hejtmana nedařilo. Prohráli s výběry Liberce i Mladé Boleslavi.

Celý turnaj můžete sledovat online na serveru onlajny.com ZDE

Sobota 21. 8. 2021

HC Dynamo Pardubice – Bílí Tygři Liberec 1:2

Branky a nahrávky: 32. Kučera (Pražan) – 27. Průšek (Hrabčák), 43. Hois (Janata).

V prvním turnajovém utkání si domácí dorostenci nedokázali poradit s aktivně hrajícím Libercem. Severočeši šli do vedení ve dvacáté sedmé minutě, na což ještě Dynamo dokázalo reagovat. Necelé dvě minuty před koncem ale rozhodl vyrovnané utkání povedenou střelou Hois, který se tak spolu se spoluhráči mohl radovat z první výhry v turnaji, naopak domácí Dynamo si na první body bude muset počkat.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 2:1 po s. n.

Branky a nahrávky: 12. Belan, rozh. náj. Konobeil – 17. Vítek (Hradec).

Ve druhém sobotním zápase byla šťastnější Olomouc, která se může radovat z výhry po samostatných nájezdech, ve kterých rozhodl o výhře Hanáků Konobeil. V zápase však byla aktivnější Mladá Boleslav a Olomouc může děkovat hlavně svému brankáři, který pochytal velké množství šancí a následně vychytal i nájezdy.

Bílí Tygři Liberec – AZ Havířov 2:0

Branky a nahrávky: 39. Pekař (Král), 40. Ficenc (Janata).

Zápas mezi Libercem a AZ Havířov byl ještě po druhé třetině na bezbrankovém stavu. Bílé Tygry ale do hry dostalo vyloučení Maršálka a následně využitá přesilovka, kdy se trefil Pekař. Druhou pojistku ještě vstřelil o minutu později Ficenc, který se nádherně trefil pod horní tyč. Pro Liberec tak jde o druhé vítězství na turnaji, Havířov je po úvodním zápasu bez bodu.

BK Mladá Boleslav – HC Dynamo Pardubice 2:1

Branky a nahrávky: 1. Steklý, 29. Hradec (Hurt, Vlasák) – 37. Fiala.

Ani ve druhém zápase se Dynamu nepovedlo zvítězit, opět to ale bylo rozdílem jednoho gólu. Mladá Boleslav začala rychlým náskokem, o který se zasloužil Vojtěch Steklý. Na konci druhé třetiny navýšil vedení v přesilové hře Hradec a Dynamo muselo ve třetí části pořádně zabrat. To se povedlo jen z části, Fiala snížil ve 37. minutě, když si počkal na chybu soupeře a nechytatelně zakončil. Větší tlak si ale ke konci Dynamo už nevytvořilo a zvítězil soupeř.

AZ Havířov – HC Olomouc 1:4

Branky a nahrávky: 2. Bošek (Vadovič) – 20. Najman (Izák), 29. Miškovský (Marek, Belan), 33. Pastrnek (Drábek), 35. Drábek (Miškovský, Jeřábek)

Poslední zápase sobotního programu byl jasně v režii Olomouce, která zasypala soupeře z Havířova čtyřmi góly ve druhé a třetí třetině. Olomouc do vedení poslal Najman, na jeho gól ještě stačil Havířov zareagovat poté, co se z úniku prosadil Bošek. Další góly ale padaly už jen do sítě Havířova, který prohrál i druhý dnešní zápas.

Úvodní foto: Martin Voltr