15.01.2022
Redakce

Doplňujeme kádr. Naše obranné řady rozšířil Jurij Sergijenko

Prvním lednovým příchodem do našeho klubu se stal kazašský obránce Jurij Sergijenko. Šestadvacetiletý obránce se od soboty zapojí do přípravy s mužstvem.

Rodák z Öskemenu má za sebou šest sezon v ruské KHL. Celkem v této nejprestižnější evropské soutěži odehrál 256 zápasů za CSKA Moskva, Torpedo Nižnij Novgorod, Spartak Moskva, Sibir Novosibirsk, Salvat Yulaev Ufa, Traktor Čeljabinsk a Amur Chabarovsk.

„Rozhodli jsme se pro závěr sezony doplnit tým o Jurije. Z možností, které jsme zvažovali, jsme se rozhodli pro Jurije, pro něhož hovoří jeho styl hry a komplexnost. Máme na něho dobré reference a věříme, že nám v naší situaci, kdy máme dlouhodobě zraněné dva obránce, pomůže,“ uvedl sportovní ředitel HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Jurij Sergijenko dorazil do Pardubic v pátek večer, mohl tak vidět vítězný obrat Dynama v zápase proti Kladnu. Doposud působil v celku Buran Voroněž. Sergijenko má zkušenosti také z kazašské mládežnické reprezentace, na MS do dvaceti let skupiny B dokonce výběr své země vedl jako kapitán.