08.05.2021
Redakce

David Pospíšil slaví 51. narozeniny

​David Pospíšil je odchovancem pardubického hokeje, který v našem dresu strávil deset sezón. V neděli 9. května slaví 51. narozeniny.

David Pospíšil je pardubickým rodákem, kde s hokejem i začínal. Jako mladík ochutnal nejrychlejší kolektivní hru na světě i v dresu Písku či Tábora. Díky hostováním v nižší lize mu unikl titul s Teslou z roku 1989. O tři roky později se stal stabilním členem pardubické sestavy. V roce 1994 získal stříbrnou medaili, protože Východočeši podlehli ve finále Olomouci. Následně přestoupil do Plzně, tam strávil hned tři sezóny.

Po přelomu tisíciletí spojil svou budoucnost opět s Pardubicemi, to měl za sebou i angažmá ve Vítkovicích. Znovu došel ve svém rodném městě do finále, opět se musel spokojit se stříbrem. Po této zkušenosti se zase vrátil do Plzně, přišel tak o titul z roku 2005. Jako kapitán Západočechů si to namířil do ruské superligy, kde bojoval za Petrohrad. V týmu se potkal s další pardubickou ikonou, brankářem Jánem Lašákem.

Po návratu do vlasti si vybral Plzeň. V závěru kariéry působil v nižších soutěžích, hokejovou radost rozdával v Mladé Boleslavi a Chrudimi.

Po skončení aktivní kariéry se stal podnikatelem a významným hokejovým expertem České televize. Na obrazovkách ho můžeme vidět dodnes, a to nejen v souvislosti s hokejem. David Pospíšil si střihnul roli ve známém seriálu Policie Modrava.

Davide, celý klub Dynamo Pardubice Ti přeje pevné zdraví a mnoho úspěchů.