11.06.2024
Redakce

David Pospíšil je novým hlavním skautem Dynama!

Dynamo hlásí jeden velký návrat! David Pospíšil se stává novým hlavním skautem klubu a po letech se vrací tam, kde jeho hokejová dráha začínala. V pozici nahradí Petra Sýkoru, který je od května sportovním ředitelem. „Jsem velmi rád, že se David vrací zpátky do Pardubic. Perfektně se orientuje v hokejovém prostředí, což je stěžejní. Těším se na spolupráci,“ říká Petr Sýkora na adresu nového skauta.

V Pardubicích začal hrát hokej, v červenobílém dresu odehrál více než čtyři stovky zápasů v nejvyšší soutěži. V sezonách 1993/94 a 2002/03 byl součástí týmů, které došly až do finále extraligy, a nakonec získaly stříbrné medaile. Kariéru dohrával v prvoligové Chrudimi a od roku 2006 působil jako hokejový expert České televize.

Nyní se kruh uzavírá a David Pospíšil se vrací do mateřského Dynama v pozici hlavního skauta klubu. Post přebírá po Petru Sýkorovi, který je od května sportovním ředitelem.

„Jsem velmi rád, že se David vrací zpátky do Pardubic. Byl skvělým hokejistou, oceňuji také jeho názory, které prezentoval jako expert v televizi. Za téměř 20 let v této pozici nakoukal spoustu zápasů a perfektně se orientuje v hokejovém prostředí, což je v této funkci, která je pro klub velmi důležitá, stěžejní. Kromě přehledu má také skvělé komunikační schopnosti, které jsou ku prospěchu. Vítám Davida v Dynamu a těším se na spolupráci,“ říká sportovní ředitel Petr Sýkora k angažování nového skauta.

Z pozice televizního experta David Pospíšil roky bedlivě sledoval nejen Dynamo. Nyní jeho kroky vedou právě do mateřského klubu a čeká ho nová výzva.

„Moc se na to těším. Je to pro mě výzva, zase něco trochu jiného. Hokej mě provází celým životem, od roku 2006 vidím každý rok více než 100 zápasů, neskutečné množství hráčů. Chtěl bych, aby naše spolupráce přinášela výsledky směrem k úspěchům Dynama,“ říká nový hlavní skaut Dynama.

David Pospíšil už v minulosti v Dynamu působil jako asistent trenéra Miloše Říhy na konci sezony 2012/13. Pozici skauta bude vykonávat premiérově.

„Strávil jsem v Pardubicích dříve spoustu let. Mám ke klubu vztah, mám tu spoustu kamarádů a zažil jsem tu spoustu legrace, úspěchů i zklamání. Když Petr Sýkora přišel s touto nabídkou, ihned se mi to začalo honit hlavou. Dal jsem si to dohromady a kývnul, těším se na to,“ říká David Pospíšil po návratu do Dynama.

Fanoušci Dynama tak nyní budou v enteria areně potkávat svého oblíbence nikoliv jako experta ČT, ale jako hlavního skauta klubu. Ať se v nové pozici daří, Davide!

Věděli jste, že…?

David Pospíšil je součástí filmu Století Dynama! Snímek si můžete už nyní přehrát online ve filmotéce Bez frází ZDE.