09.11.2023
Redakce

David Havíř odchází za Richardem Králem do Mladé Boleslavi

Spolu s Richardem Králem odchází do Mladé Boleslavi také David Havíř. Ten v letošní sezóně vedl z pozice hlavního trenéra pardubické juniory. V loňské sezóně působil na lavičce Dynama B. Bývalý vynikající obránce se nyní vrací do extraligy.

Spolu s Richardem Králem stáli na jedné střídačce už v sezónách 2020/2021 a 2021/2022, kdy společně vedli pardubický A tým. V loňské sezóně pak David Havíř trénoval Dynamo B, letos působil jako hlavní trenér juniorů Dynama.

„Davidovi samozřejmě děkujeme za odvedené služby. Dostal nabídku, kterou se rozhodl přijmout a my mu v tom nechceme bránit. Přejeme mu, ať se návrat do extraligy podaři," řekl k odchodu Davida Havíře do Mladé Boleslavi sportovní manažer Dušan Salfický.

David Havíř v kariéře odehrál více než 700 extraligových utkání, dalších přes 200 zápasů pak přidal v druhé nejvyšší české soutěži. Rok působil také ve Francii. Po skončení hráčské kariéry se vrhl na tu trenérskou. V Dynamu postupně působil u dorostu, juniorů, A týmu i B týmu.

Nyní se přesouvá do Mladé Boleslavi, kde bude působit jako asistent Richarda Krále, který převzal poslední tým extraligové tabulky v tomto týdnu.