25.01.2021
Redakce

Další vítězství v EHL! Dynamo porazilo Vary 4:1 a dotáhlo se na čelo

O trochu dříve, než bylo původně plánováno, se střeli hráči Dynama s Karlovými Vary v rámci 7. kola Enyaq Hockey League. Naši kluci potvrdili roli favorita, když vyhráli 4:1. Výsledek ale vypadá jednoznačněji, než se může zdát. Rozhodující čtyřhry totiž byly pořádně vyrovnané a Energie nás hodně potrápila, když oba zápasy 2v2 skončily rozdílem jediného gólu!

„Toto kolo se mělo hrát až v týdnu od 25. ledna, ale nakonec jsme v sobotu večer narychlo domlouvali nedělní termín, protože v následujícím týdnu jsme se neshodli se soupeři na žádném termínu,“ objasnil důvod předehrávky sedmého kola kapitán Dynama Michal "hcpce1996" Vaněk.

Úvodní singly se tentokrát hrály simultánně, takže nešlo reagovat na případné výsledky jednotlivých zápasů. Dynamo si však v nich vytvořilo dobrou výchozí pozici pro následné čtyřhry, když vyhrálo dva ze tří.

Zápas jedniček týmů začala lépe ta karlovarská, když se Kubin ujal v první třetině vedení 1:0. Ještě do první přestávky ale Michal vyrovnal a ve zbytku zápasu utkání byl lepším hráčem.

„Vyrovnání mě dostalo do herní pohody. Ve druhé třetině jsem se dostal do vedení 3:1, ale soupeři se ještě podařilo před koncem třetiny snížit. Ve třetí třetině jsem se soustředil hlavně na obranu a podařilo se mi vstřelit ještě dvě pojišťovací branky a vyhrát 5:2,“ těšilo Michala Vaňka.

Nejjednoznačnější průběh mělo utkání dvojek, ve kterém pardubický Jaroslav "Jarin" Řehoř deklasoval svého soupeře AlmonaCZE 9:1. Průběh zápasu nejlépe dokumentuje fakt, že Jarin povolil soupeři za celý zápas jen čtyři střely na branku.

Karlovy Vary si jediný úspěch v zápase připsali v souboji trojek, ve kterém Pepik001 přestřílel našeho Adama "CallmePablo" Čejku 10:6 a do zápasů dva na dva se tak šlo za vedení 2:1 pro Dynamo.

„Hned v první čtyřhře jsme s Jarinem porazili karlovarskou dvojici Kubin, AlmonCZE 3:2. V zápase jsme byli lepším týmem, což potvrzuje i poměr střel 20:7 v náš prospěch, ale bohužel nás srážely zbytečně fauly, kterých se musíme v dalších zápasech vyvarovat,“ řekl k nakonec rozhodujícímu zápasu Michal. Ten následně už za rozhodnutého stavu porazil společně s Adamem karlovarský pár Kubin, Pepik001 fotbalově 1:0.

Díky vítězství 4:1 a dalšímu zisku tří bodů se Dynamo dotáhlo v tabulce na zatím nejlepší týmy, když stejně jako Liberec a Mladá Boleslav máme po šesti odehraných duelech 15 bodů. Soupeři ale mají zatím nepatrně lepší skóre. V dalším kole se utkáme se zatím beznadějně posledními Vítkovicemi.