01.04.2019
Jan Hrabal

Brian Ihnačák: S podporou fanoušků se nám hned hrálo lépe

KLADNO — Zejména dvěma nahrávkami a tříčtvrteční úspěšností na vhazování přispěl k pardubické výhře v Kladně v druhém barážovém utkání útočník Brian Ihnačák. „Kladno má dobrý mančaft s výbornými hráči, vůbec nehráli špatně. My jsme je ale přetlačili a dotáhli jsme to,“ řekl po výhře 5:0 na ČEZ Stadionu.

Největšími hvězdami Rytířů jsou Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec, Dynamo se ale dle slov zkušeného křídelníka chystalo na Kladno jako celek. „Mají více kvalitních hráčů, soustředili jsme se na všechny. Pokud bychom se zaměřili pouze na dva, tak by to dopadlo špatně,“ poznamenal Brian Ihnačák.

Kladenský stadion byl zaplněný do posledního místečka včetně sektoru pro hostující příznivce, kteří jej obarvili na červenobílo. „O Pardubicích jsem věděl, že mají výborné fanoušky. Oni jsou ale fakt neskuteční a dokázali to i tady. Jakmile jsme vstoupili na led, okamžitě jsme je slyšeli, stáli za námi a fandili nám. S jejich podporou se nám hned hrálo lépe,“ prohlásil zkušený útočník.

Dynamo po dvou utkáních vede tabulku prolínací soutěže s pěkným skóre 9:1. „Každá výhra posouvá vaši psychiku nahoru. Máme neskutečnou radost, že se nám start do baráže podařilo, ale stále jsme jen na začátku. Bereme to postupně, nyní sledujeme pouze úterní zápas v Chomutově. Musíme se na Piráty co nejlépe připravit,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.