29.11.2022
Redakce

B tým posílí obránce Tomáš Hanousek

Pardubický B tým rozšiřuje defenzivní řady. Do kádru přibyl čtyřiadvacetiletý obránce Tomáš Hanousek, který podepsal smlouvu do konce sezóny s možností prodloužení o další rok.

Už ve svých dvanácti letech se rozhodl Tomáš Hanousek vydat do Švédska, kde následně v klubu Södertälje SK strávil většinu mládežnické kariéry. V sezóně 2016/2017 navíc nakoukl ve třinácti zápasech také do české reprezentace do 19 let. „Naskytla se mi taková možnost to tam jít zkusit. Vzniklo to tak, že tam hrál tátův kamarád a přes něj se domluvil try-out. Nechali si mě tam šest let, za což jsem hrozně rád," vzpomíná Hanousek.

Následně krátce působil v kádru Znojma a poté v organizaci Liberce, v jehož dresu v sezóně 2018/2019 debutoval v české extralize. V letošní sezóně oblékl čtyřiadvacetiletý obránce dresy Mladé Boleslavi a Slavie.

Teď se 183 centimetrů vysoký obránce přesouvá na východ Čech. V pardubickém B týmu podepsal smlouvu do konce sezóny s možností prodloužení smlouvy o jeden rok. „Předpokládám, že organizace Dynama je kvalitní a bude ještě kvalitnější. Je to i tím přístupem, který se tady nastavil, a na výsledcích to je vidět," říká Hanousek.

„Jdu sem hlavně podávat dobré výkony. Doufám, že pomůžu B týmu najet na vítěznou vlnu, což je pro mě priorita," popsala nová akvizice B týmu. „V posledních dnech jsem byl v kontaktu s Tomášem Rolinkem. Mluvil jsem i s panem Baďoučkem, takže vše ohledně mé role mám už vyjasněné. Jsem rád, že si Pardubice vybraly zrovna mě a že jsem dostal takovou šanci. Teď už je to jen na mně," říká.