21.02.2021
Redakce

Andrej Kosticyn se v součinnosti s klubem proti trestu odvolá

Útočník HC Dynamo Pardubice Andrej Kosticyn dostal za zákrok na třineckého Davida Musila v pátečním duelu 46. kola od disciplinární komise nepodmíněný trest na dva zápasy. Hráč se proti rozhodnutí komise odvolá.

K incidentu došlo ve 32. minutě pátečního domácího zápasu s Třincem, Andrej Kosticyn za něj dostal menší dvouminutový trest a desetiminutový trest za Zásah do hlavy nebo krku. V neděli 21. února rozhodla disciplinární komise extraligy ledního hokeje o potrestání běloruského útočníka ve výši dvou zápasů a 10 % z měsíční odměny.

„Jelikož klub nesouhlasí s verdiktem disciplinární komise, dohodli jsme se s Andrejem Kosticynem, že podá odpor proti tomuto rozhodnutí. Dle pravidel totiž klub nemá právo podat odpor, učinit tak musí postižený hráč,“ řekl sportovní ředitel HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

„Jsme toho názoru, že se Andrej Kosticyn nedopustil žádného přestupku proti pravidlům a s uvedeným vysvětlením rozhodnutí předsedy disciplinární komise klub ani hráč nesouhlasí,“ dodal Dušan Salfický.