13.08.2007
Petr Novák

Dorostenci na domácím turnaji uspěli. Brali stříbro

Dorostenci HC Moeller Pardubice mají za sebou jeden ze styčných bodů letní přípravy – přípravný turnaj na novou sezonu, který o víkendu hostila malá hala pardubické ČEZ Areny. V konkurenci pěti týmů vybojovali stříbrnou příčku. „Turnaj splnil to, co jsme od něj očekávali,“ říká trenér extraligových dorostenců Jiří Fibiger.

Kvalitně obsazeného přípravného turnaje se zúčastnilo pět dorosteneckých družstev. Vedle domácích hráčů Moelleru, to byl Litvínov, Ústí nad Labem, Liberec a Hradec Králové. Pardubický tým do turnaje vstoupil porážkou s pozdějším vítězem Libercem 2:5 a v sobotní podvečer prohrál i s Hradcem Králové těsně 1:2. Nedělní část programu už byla pro Východočechy mnohem radostnější. Svěřenci Jiřího Fibigera a Miloše Říhy mladšího porazili Litvínov 2:0 a Ústí nad Labem 5:2.

„Co se týká herní stránky, tak turnaj splnil to, co jsme od něho očekávali. Výsledkově jsme ovšem spokojeni pochopitelně pouze na padesát procent,“ tvrdí Jiří Fibiger.

Trenéři Pardubic na turnaji, který navazoval na týdenní soustředění, vyzkoušeli třicet čtyři hráčů v poli a čtyři brankáře. „Během turnaje jsme stále dvoufázově trénovali. Tým byl rozdělen na dvě skupiny. Polovina týmu, která nehrála zápas, normálně trénovala na suchu. V dalším zápase se to vždy otočilo,“ pokračuje.

V kádru je v současné době řada hráčů na zkoušku, ať už z nižší kategorie nebo z okolních klubů. „Hráče, kteří jsou zde na testech, jsme se snažili více zatížit tak, abychom je poznali při zápasech,“ říká.

Doba testování ale tento týden skončí. „Někteří hráči odejdou do dorosteneckého ‚B‘ týmu, někteří se vrátí do svých mateřských oddílů. Do sezony chceme jít s dvaceti hráči v poli a třemi brankáři,“ konstatuje Jiří Fibiger.

Turnajem ale přípravné období pardubickým dorostencům nekončí. Do začátku sezony je ještě čeká pět přípravných zápas. Extraligová sezona hráčům startuje 1. září. „Začátek soutěže je o několik dnů dříve, než bylo zvykem v předcházejících letech. Letní příprava je tedy nezvykle krátká, ale podmínky jsou pro všechny týmy stejné,“ dodává trenér extraligových dorostenců pardubického hokejového klubu.