01.08.2007
(HoH)

Menu pardubického soustředění v Přerově okoření turnaj Zubr Cup

Už druhý týden tráví hokejisté HC Moeller Pardubice v Přerově. Zde na soustředění rovněž odstartuje série přípravných zápasů na novou sezonu. Dnes od 18.00 hodin změří v Prostějově Moeller síly s místními Jestřáby. O 24 hodin později je v plánu další zápasy – s druholigovým Přerovem na jejich stadionu, kde Východočeši našli dočasný azyl. „Ze základu bude hrát jen jedna pětka, abychom tady na Moravě ukázali i naše opory. Ale tyto zápasy by měli odehrát kluci, kteří bojují o místo v mužstvo,“ říká před tímto dvojzápasem pardubický kouč Miloš Říha.

V těchto přátelských zápasech nejde tolik o konečný výsledek, ale spíše o to, aby každý z hokejistů, kteří bojují o své místo v sestavě na nadcházející sezonu, mohl ukázat své hokejové umění. „Chci dát šanci všem hráčům, aby si zahráli, protože máme opravdu široký kádr. Na druhou stranu nechceme přetěžovat hráče, aby hráli každé utkání,“ uvedl pardubický kouč k nejbližší dvojici přípravných zápasů proti místním celkům.

HC Moeller Pardubice čekají tři zápasy ve třech dnech. Po dvou utkáních na Moravě se v pátek část mužstva přesune do Chrudimi na utkání prvního kola Tipsport Hockey Cupu proti Bílým Tygrům Liberec.

„V Chrudimi bychom měli hrát v sestavě, která by měla být silnější. Čeká nás Liberec a nechceme Tipsport Hockey Cup vypustit. Tam bychom chtěli se čtyřmi silnými pětkami silných hráčů. Každopádně chceme dát příležitost hráčům, u kterých se rozhoduje, zda zůstanou v mužstvu,“ podotkl Miloš Říha.