16.02.2016
Jan Hrabal

Kluci v zápasech lépe pracují, všiml si Vladimír Martinec

PARDUBICE — Posledních osm zápasů do konce základní části letošního ročníku Tipsport extraligy zbývá hokejistům Dynama. Pardubičtí sehrají čtyři zápasy doma a stejný počet venkovních duelů. Již ve středu vyzvou v Tipsport areně od 17.20 hodin tým Zlína.

„Naše mužstvo nevypadá po výměnách špatně. Takový tým by měl hrát jinde i bez posil. Poslední zápasy ukázaly možnosti, kluci více pracovali, hra měla větší nasazení, vůle po vítězství byla podstatně lepší. Možná to bylo i tím, že situace je vážná,“ řekl šéftrenér klubu Vladimír Martinec.

Aktuální pohled do tabulky říká následující: na postup do desítky chybí Dynamu pět bodů. Na barážové pozice má náskok čtyř. „Pět bodů v osmi zápasech vypadá hrozně moc, je to sice velké, ale hratelné číslo. Nezapomínejme, že ve hře je stále čtyřiadvacet bodů. Stále vidím prostor na dorovnání, abychom se do desítky nakonec procpali,“ poznamenala klubová legenda.

Pardubice pod vedením Petera Draisaitla získaly v sedmi zápasech dohromady třináct bodů – vyhrály v Brně, doma porazily Hradec Králové a Chomutov, bod získaly v Třinci. „Nový trenér má úspěšnost 62 procent, toto číslo mě mile překvapilo,“ spokojeně poznamenal.

„Souvisí to i s tím, že mančafty dole hrají s větším úsilím, protože se chtějí procpat do play off. Nyní ukazují svou sílu, kterou mají. Pokud bychom tak hráli od začátku sezony, neměli bychom současné problémy. Historicky Pardubice patří jinam a starosti o vyhnutí se baráži nám nejsou důstojné,“ pokračoval Vladimír Martinec.

Máme hráče, kterým záleží na výsledcích našeho klubu

Jak se blíží finiš dvaapadesátikolového maratonu, tak se zvyšuje úsilí všech týmů o protnutí cílové pásky nejhůře na desáté pozici. „Všechny týmy odspodu musí vždy v závěru základní části přidat. Hrají o play off a dávají do toho všechno. Litvínov se zvedl, Vítkovice se také zlepšily. Je to boj o předkolo se vším všudy,“ konstatoval.

Tipsport extraliga

Domácí zápasy do konce základní části

  • Středa 17. února 2016 od 17.20 hodin:
    HC Dynamo Pardubice – PSG Zlín
  • Neděle 21. února 2016 od 15.00 hodin:
    HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc
  • Pátek 26. února 2016 od 18.00 hodin:
    HC Dynamo Pardubice – HC Verva Litvínov
  • Úterý 1. března 2016 od 17.20 hodin:
    HC Dynamo Pardubice – HC Kometa Brno

„Máme trenéra, ke kterému hráči mají respekt. V organizaci Mountfieldu pracoval takřka čtyři roky a dokázal s nimi výsledky. Peter Draisaitl je uznávaný trenér. V našem týmu máme hráče, kterým záleží na výsledcích našeho klubu. Kluci jako Petr Čáslava nebo Petr Sýkora nebo Tomáš Rolinek, který je bohužel na marodce, jsou místní, lidé je znají, jsou vůdčími osobnostmi a hlavními tahouny týmu. Nejen oni jako Pardubáci určitě silně prožívají letošní sezonu,“ nechal se slyšet Vladimír Martinec.

V tomto týdnu čeká na pardubické hokejisty trojice zápasů hraných ob den. Minisérie startuje středečním duelem se Zlínem od 17.20 hodin. „Očekávám urputný zápas, který bude o trpělivosti. Oni se dostali z posledního místa nahoru zlepšenou obrannou činností, výborně jim chytá brankář Kašík. Oni jsou víceméně v klidu, postup do předkola mají prakticky jistý. Musíme si dát pozor na rychlé protiútoky, v tomto je potřebujeme uhlídat. Byli v průšvihu, ale dostali se z toho,“ všiml si šéftrenér Dynama.

Utkáním o šest bodů bude páteční souboj v Ostravě, na který Fanclub HC Pardubice vypravuje zvýhodněný výjezd. „Vítkovice jsou na tom podobně jako my, tady potřebujeme taky vyhrát. Také věřili, že budou o čtyři pět příček výše. Podle mě máme lepšího brankáře. Vím, že Patrik Bartošák je kvalitní gólman, ale náš je lepší. V Ostravě potřebujeme zkrátka zvítězit, chceme-li postoupit do desítky,“ jasně vyhlásil.

Tento týden zakončí pardubický celek domácím soubojem s Olomoucí. „Myslel jsem si, že odpadne, ale mám k nim slova uznání. Drží se stále v první šestce. Mají možná bezejmenný mančaft, ale tvrdě pracují a hrají to, na co mají. Nedělají ze sebe velké mužstvo, jsou poctiví. I tak si myslím, že bychom je měli porazit. Zvláště, když hrajeme o desítku,“ doplnil Vladimír Martinec.