27.12.2015
Jan Hrabal

FOTO A VIDEO: Vánoční hokejový den pobavil fanoušky

PARDUBICE — Tradičně veliký zájem panoval mezi fanoušky HC Dynama Pardubice o další Vánoční hokejový den. Příznivci pardubického hokeje mohli v neděli zhlédnout komentovaný trénink A týmu před zítřejším zápasem s Karlovými Vary, hráči pak předávali své zkušenosti v rámci hokejové školy, součástí bohatého programu byly dvě autogramiády, prohlídka Tipsport areny včetně kabiny A týmu.

Vánoční hokejový den začal klasickým tréninkem mezi dvěma zápasy. Již zítra bude chtít Dynamo odčinit včerejší domu prohru s Třincem – v 18.00 hodin přivítá Karlovy Vary.

„Trénink vedl Richard Král, já jsem jej komentoval fanouškům. Vzhledem k tomu, že nyní hrajeme ob den, jednotka trvala tři čtvrtě hodiny. Na jejím začátku jsme vyjezdili únavu ze střetnutí s Třincem a pak nacvičovali na Karlovy Vary,“ řekl Marek Zadina.

Po skončení tréninku zůstali kondiční trenér Petr Mocek s juniorským gólmanem Milanem Kloučkem, z hráčů v poli Petr Čáslava, Lukáš Nahodil, Jan Kolář a Patrik Poulíček. Ti vedli hokejovou školu, do které se zapojila asi stovka nejmladších fanoušků. Mohli si vyzkoušet střelbu na brankáře, či zdokonalit se v herních činnostech.

Fanoušci pardubického hokeje si mohli nechat podepsat své oblíbence na dvou po sobě navazujících autogramiádách: od 11.15 do 11.45 hodin se na východním ochozu haly podepisovali Robert Kristan, Tomáš Marcinko, Jaroslav Moučka, Petr Sýkora a Tomáš Rolinek. V dalším půlhodinovém intervalu Blaž Gregorc, Ladislav Havlík, Brandon Maxwell, Tyler Redenbach a Martin Štajnoch.

Partner hokejového klubu – společnost Mlékárna Hlinsko – si pro návštěvníky Vánočního hokejového dne připravila soutěž s Kolem štěstí. V dalším klání mohli fandové vyhrát ve střelbě na branku vstupenky na lednový duel Dynama s Mladou Boleslaví.

Hokejový klub Dynamo Pardubice připravil speciální program pro děti z Dětského domova Pardubice, se kterým intenzivně spolupracuje. Děcka si mohla projít Tipsport arenou, poté společně přímo v hale poobědvala s Petrem Čáslavou, Lukášem Nahodilem a Michalem Šedou.

Členové Dynamo FANS si zase mohli podebatovat s hokejisty A týmu Dynama na společném setkání. Za fanoušky dorazili Tomáš Marcinko, Tomáš Rolinek a Petr Sýkora, který by měl nastoupit v zítřejším utkání s Karlovými Vary. Za příznivci pardubického hokeje posléze dorazili hlavní kouč Richard Král a generální manažer Pavel Rohlík.

Fotogalerie