17.09.2015
(HoH)

Opory Dynama nastoupí do hvězdného trojboje v centru

PARDUBICE — Srdce historického centra města, Pernštýnské náměstí, se během prvního dějství podzimních městských slavností, 18. a 19. září, promění ve sportovní arénu. Nejprve se můžete těšit na prezentaci klubu od 14.30 do 14.50 hodin na hlavním pódiu a poté na hvězdný trojboj od 16.00 hodin přímo v centru náměstí.

V průběhu dvou dnů se zde představí  na 35 pardubických sportovních klubů a organizací. „Mám rád sport, a proto se na tuto úvodní část slavností opravdu těším. V době, kdy se lidé a především děti hýbou čím dál míň, je velmi povzbuzující vidět, že na tom populace – tedy alespoň ta pardubická – není s pohybovou aktivitou zase tak špatně. Navíc program je i motivační, neboť páteční dopoledne bude patřit školákům, kteří si vyzkoušejí pod vedením zkušených trenérů na patnáct druhů různých sportů,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

„Na své si ale při našich sportovně laděných slavnostech přijdou i ti, kteří sport nejraději sledují. Sobotní 16. hodina totiž nabídne atraktivní hvězdný trojboj, v němž svedou vybraní borci z populárních pardubických klubů klání v hokejových, basketbalových a fotbalových dovednostech,“ upřesňuje primátor Martin Charvát.

Za HC Dynamo Pardubice se na slavnostech představí obránce Petr Čáslava a útočníci Tomáš Rolinek a Petr Sýkora. Všichni tři borci změří síly se svými kolegy z pardubického fotbalového a basketbalového klubu. Po skončení trojboje se vám trojlístek pardubických hokejistů podepíše.