30.12.2014
Jan Hrabal

VIDEO: Nula mě mrzí, máme zlaté body, řekl Karel Vejmelka

PARDUBICE — Excelentní výkon předvedl v utkání proti Kometě Brno brankář HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Karel Vejmelka. Osmnáctiletý gólman pochytal osmatřicet střel Jihomoravanů a vydatně podržel pardubický tým. O vychytané čisté konto přišel šest minut před koncem zápasu.

„Trošku mě mrzelo, že jsem neudržel nulu, ale zbývalo do konce dost času, tak jsem se spíše soustředil na další zákroky. Pak jsem nad tím nepřemýšlel, samozřejmě mě to po utkání mrzí, ale hlavně máme tři body. Ty jsou pro nás zlaté!“ řekl student třetího ročníku třebíčského gymnázia po svém jednoznačně nejvydařenějším utkání v naší nejvyšší soutěži.

Karel Vejmelka ze sebe razantně setřásl zklamání z vyřazení z juniorské reprezentace těsně před světovým šampionát, ba naopak si užívá zápasy v Tipsport extralize, ve kterých prokazuje své kvality.

„Jsem rád, že jsem dostal příležitost v Pardubicích. Snažím si to užívat. Je to taková náplast za to, že jsem nejel do Kanady. Snažím se předvádět co nejlepší výkony, aby se i trenéři zamysleli a řekli si, že mě třeba mohli vzít. Mám v sobě motivaci i v tomto směru,“ pousmál se v rozhovoru pro klubový YouTube kanál.

Brankář #hcpce KAREL #VEJMELKA (@wejmys25) pochytal 38 ze 39 střel @hckometa! #PCEvKOM

Fotka zveřejněná uživatelem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice (@hcpce),