12.05.2014
Jan Hrabal

VIDEO: Byla to dobrá sezona, ohlíží se Lukáš Radil

PARDUBICE — Na mistrovství světa se sice bude dívat v televizi, náznak zklamání, že neprošel finálním sítem? To opravdu ne. Útočník Lukáš Radil má za sebou povedený ročník, ve kterém v naší nejvyšší soutěži zaznamenal 36 kanadských bodů (18+18). „Na začátku sezony jsem se zranil, chvílemi jsem se bál, zda bude pro mě v Pardubicích místo. Nakonec jsem bojoval do poslední chvíle o účast na mistrovství světa. Mrzí mě, že jsme v play off došli pouze do čtvrtfinále, ale celkově mohu uplynulou sezonu hodnotit kladně,“ řekl pardubický odchovanec.

„Měli jsme do play off postoupit z lepší pozice, bohužel jsme se ale v sezoně nevyvarovali hlušších míst, mohli jsme jinak jít přímo do šestky. Třinec byl kvalitním soupeřem, na kterého jsme šli po těžké sérii se Slavií Praha,“ nechal se slyšet hráč s číslem 69.

Lukáš Radil si dle svých slov nyní pořádně odpočine, k týmu se připojí později. Diplomovou práci má napsanou, teď na něj čekají hodiny studií před státními závěrečnými zkouškami na pardubické univerzitě.

„Po třech týdnech se naplno pustím do letní přípravy. Těším se na novou sezonu, ve které navíc hrajeme Ligu mistrů, přišly nové posily, my mladší máme o rok větší zkušenosti, snad se to projeví a posuneme se zase výše,“ řekl pro klubový YouTube kanál.