03.05.2014
Jan Hrabal

VIDEO: Za úspěchem je parta, vzpomíná Michael Špaček

PARDUBICE — Na svůj největší hokejový úspěch nedávno dosáhl pardubický odchovanec Michael Špaček. Sedmnáctiletý útočník se výrazným způsobem spolupodílel na zisku stříbrných medailí na mistrovství světa hráčů do osmnácti let. Český mládežnický hokej takový úspěch potřeboval.

„Klíč toho všeho byl v partě. To rozhodlo ve vyřazovacích bojích. Ať byl jakýkoliv stav, nikdy jsme se nehádali, stále jsme se plácali a fandili si. Když jsme měli volno, tak jsme nechodili ve skupinkách, ale pohromadě třeba i do města. Velmi jsme si rozuměli, to bylo to hlavní,“ ohlíží se za nádhernými hokejovými dny ve Finsku útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Michael Špaček si nyní užívá zaslouženého odpočinku po skončení náročné sezony, poté se připojí do letní přípravy A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. „Letní příprava mi vůbec nevadí. Většina hokejistů ji nemusí, ale já fakt proti ní nic nemám. Bez letní přípravy to ani nejde. Lední hokej je velká dřina, ale nádherný sport a stojí to za to!“ prohlásil věkem starší dorostenec pro klubový YouTube kanál.

Fotogalerie